Vtáčie mlieko s medom

Vtáčie mlieko bez cukru, zato však s medom. Skutočná lahôdka, mňam!
recept,fotorecept,vaječný bielok,mlieko plnotučné 3,5%,mlieko plnotučné 3,5%,med,med,vaječný žĺtok,Dezerty v pohári,Bezlepkové
Dezerty v pohári
Ingrediencie
Ingrediencie
med | 3 148 | polievkové lyžice kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 1 640 | liter kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 250 160 | mililitrov kcal | |
puding vanilkový - prášok | 30 107 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
vaječný bielok | 3 51 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 3 171 | kusy kcal |
Recept


3.
Do horúceho mlieka hádžeme polievkovou lyžicou kúsky bielkového snehu. Postupujeme postupne a do mlieka vhodíme vždy len 5-6 lyžíc. Snehové halušky krátko obvaríme z oboch strán.

4.
Pomocou dierkovanej naberačky vyberieme....

5.
...a vložíme do hlbokej misy. Takto spracujeme všetok bielkový sneh.

6.
mlieko plnotučné 3,5% 250 mililitrov • vaječný žĺtok 3 kusy • puding vanilkový - prášok 30 gramov
V mlieku rozmiešame vaječné žĺtka a pudingový prášok.

7.
Vlejeme do mlieka v ktorom sme obvárali snehové halušky. Prevaríme.

8.
med 2 polievkové lyžice
Necháme vychladiť na izbovú teplotu a vmiešame med. Podľa chuti môžeme medu pridať aj viac.

9.
Riedkym pudingom zalejeme halušky a necháme vychladiť.

10.
Podávame dobre vychladené v miskách alebo pohároch.

Dobrú chuť!