RECEPTY

Vtáčie mlieko

Vtáčie mlieko

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Chutná polotekutá maškrta.

recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,mlieko polotučné 1,5%,vaječný žĺtok,Dezerty v pohári,Bezlepkové

Dezerty v pohári

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

100

402

gramov

kcal

cukor práškový

0

??

kcal

cukor vanilkový

60

217

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

2

960

litre

kcal

mlieko polotučné 1,5%

250

120

mililitrov

kcal

vaječný bielok

6

101

kusov

kcal

vaječný žĺtok

6

342

kusov

kcal

škrob kukuričný

60

217

gramov

kcal

 

Recept

1. Príprava snehu z vaječných bielkov

mlieko polotučné 1,5% 2 litre  vaječný bielok 6 kusov  cukor vanilkový 60 gramov  cukor práškový

Mlieko s vanilkovým cukrom privedieme do varu. Vaječné bielky vložíme do hlbšej misky, pridáme trochu práškového cukru a vyšľaháme do tuha.

Mlieko s vanilkovým cukrom privedieme do varu....

2. Varenie snehových halušiek

Do mierne vriaceho mlieka vkladáme lyžičkou halušky zo snehu z bielkov. Chvíľu povaríme.

Do mierne vriaceho mlieka vkladáme lyžičkou...

3. 

Halušky vyberieme, najlepšie naberačkou s otvormi cez ktoré pretečie späť do hrnca zachytené mlieko, prípadne väčším sitkom.

Halušky vyberieme, najlepšie naberačkou s...

4. 

Snehové halušky vložíme do hlbšej misy.

Snehové halušky vložíme do hlbšej misy....

5. Príprava mliečnej krémovej tekutiny

cukor kryštálový 100 gramov  mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  škrob kukuričný 60 gramov  vaječný žĺtok 6 kusov

Do mlieka v hrnci pridáme cukor. V studenom mlieku rozmiešame žĺtka a kukuričný škrob. Prilejeme k horúcemu mlieku v hrnci a miešame do ľahkého stuhnutia.

Do mlieka v hrnci pridáme cukor. V studenom...

6. 

Uvareným mliečnym krémom zalejeme snehové halušky, premiešame a necháme vychladnúť.

Uvareným mliečnym krémom zalejeme snehové...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť