Vtáčie mlieko
Chutná polotekutá maškrta.
recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,mlieko polotučné 1,5%,vaječný žĺtok,Dezerty v pohári,Bezlepkové
Dezerty v pohári
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 100 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
cukor vanilkový | 60 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 2 | litre | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 | mililitrov | |
vaječný bielok | 6 | kusov | |
vaječný žĺtok | 6 | kusov | |
škrob kukuričný | 60 | gramov |
Recept
1. Príprava snehu z vaječných bielkov
mlieko polotučné 1,5% 2 litre • vaječný bielok 6 kusov • cukor vanilkový 60 gramov • cukor práškový
Mlieko s vanilkovým cukrom privedieme do varu. Vaječné bielky vložíme do hlbšej misky, pridáme trochu práškového cukru a vyšľaháme do tuha.
2. Varenie snehových halušiek
Do mierne vriaceho mlieka vkladáme lyžičkou halušky zo snehu z bielkov. Chvíľu povaríme.
3.
Halušky vyberieme, najlepšie naberačkou s otvormi cez ktoré pretečie späť do hrnca zachytené mlieko, prípadne väčším sitkom.
4.
Snehové halušky vložíme do hlbšej misy.
5. Príprava mliečnej krémovej tekutiny
cukor kryštálový 100 gramov • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • škrob kukuričný 60 gramov • vaječný žĺtok 6 kusov
Do mlieka v hrnci pridáme cukor. V studenom mlieku rozmiešame žĺtka a kukuričný škrob. Prilejeme k horúcemu mlieku v hrnci a miešame do ľahkého stuhnutia.
6.
Uvareným mliečnym krémom zalejeme snehové halušky, premiešame a necháme vychladnúť.
Dobrú chuť!