Vtáčie mlieko

Chutná polotekutá maškrta.
recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,mlieko polotučné 1,5%,vaječný žĺtok,Dezerty v pohári,Bezlepkové
Dezerty v pohári
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 100 402 | gramov kcal | |
cukor práškový | 0 ?? | kcal | |
cukor vanilkový | 60 217 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 2 960 | litre kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 120 | mililitrov kcal | |
vaječný bielok | 6 101 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 6 342 | kusov kcal | |
škrob kukuričný | 60 217 | gramov kcal |
Recept
1. Príprava snehu z vaječných bielkov
mlieko polotučné 1,5% 2 litre • vaječný bielok 6 kusov • cukor vanilkový 60 gramov • cukor práškový
Mlieko s vanilkovým cukrom privedieme do varu. Vaječné bielky vložíme do hlbšej misky, pridáme trochu práškového cukru a vyšľaháme do tuha.

2. Varenie snehových halušiek
Do mierne vriaceho mlieka vkladáme lyžičkou halušky zo snehu z bielkov. Chvíľu povaríme.

3.
Halušky vyberieme, najlepšie naberačkou s otvormi cez ktoré pretečie späť do hrnca zachytené mlieko, prípadne väčším sitkom.

4.
Snehové halušky vložíme do hlbšej misy.

5. Príprava mliečnej krémovej tekutiny
cukor kryštálový 100 gramov • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • škrob kukuričný 60 gramov • vaječný žĺtok 6 kusov
Do mlieka v hrnci pridáme cukor. V studenom mlieku rozmiešame žĺtka a kukuričný škrob. Prilejeme k horúcemu mlieku v hrnci a miešame do ľahkého stuhnutia.

6.
Uvareným mliečnym krémom zalejeme snehové halušky, premiešame a necháme vychladnúť.

Dobrú chuť!