Vločkový nákyp
Sladký nákyp, plný vlákniny, bude chutiť najmä deťom. Dospelí, zvlášť muži, si ho radi dajú ako zákusok:) Podávame s višňovým, alebo iným obľúbeným kompótom.
recept,fotorecept,mlieko plnotučné 3,5%,vločky ovsené,Sladké jedlá
Sladké jedlá
Kategórie
Sladké jedlá ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor trstinový | 100 | gramov | |
cukor trstinový | 1 | čajová lyžička | |
kokos strúhaný | - | ||
kompótová šťava | 150 | mililitrov | |
maslo | 50 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko plnotučné 3,5% | 500 | mililitrov | |
soľ | 1 | štipka | |
vaječný bielok | 3 | kusy | |
vaječný žĺtok | 3 | kusy | |
višňový kompót | - | ||
vločky ovsené | 250 | gramov | |
voda | 500 | mililitrov | |
škrob kukuričný | ½ | čajovej lyžičky |
Recept
1.
mlieko plnotučné 3,5% 500 mililitrov • voda 500 mililitrov • cukor trstinový 50 gramov • vločky ovsené 250 gramov
Mlieko a vodu nalejeme do hrnca, pridáme cukor a vločky. Privedieme do varu a za stáleho miešania 5 minút povaríme.
3.
Vychladíme vo vodnom kúpeli.
5.
Ovsenú kašu zmiešame so žĺtkami.
7.
Sneh vmiešame do kaše.
8.
Cesto vylejeme do nákypovej formy, alebo na pekáč (22x32 cm), vymastený maslom a vysypaný kokosom.
9.
Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.
10.
kompótová šťava 150 mililitrov • škrob kukuričný ½ čajovej lyžičky • cukor trstinový 1 čajová lyžička
V kompótovej šťave rozmiešame trochu kukuričného škrobu. Prevaríme. Šťavu môžeme aj podľa chuti prisladiť.
Dobrú chuť!