Vianočné vínové venčeky
Krehké vianočné pečivo spájané džemom.
recept,fotorecept,víno biele suché,džem višňový,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | - | ||
džem višňový | - | ||
maslo | 120 | gramov | |
múka hladká | 180 | gramov | |
múka hladká | - | ||
soľ | 1 | štipka | |
víno biele suché | 50 | mililitrov |
Recept
1.
múka hladká 180 gramov • maslo 120 gramov • soľ 1 štipka • víno biele suché 50 mililitrov
Do misy nasypeme múku, pridáme nakrájané zmäknuté maslo, pridáme štipku soli a prilejeme víno.
2.
Vypracujeme cesto.
3.
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme najmenej dve hodiny stuhnúť v chlade.
4.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm. Vykrajujeme kolieska, do ktorých vykrojíme malým kolieskom otvor. Vykrojíme 50 venčekov.
5.
Venčeky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
6.
Pečieme 12 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!