RECEPTY

Veselá veľkonočná torta Zajko

Veselá veľkonočná torta Zajko

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Skvelá mascarpone torta s broskyňami. Z našej torty bol za pomoci detí vytvorený jednoduchý zajačik, veľkonočne vyzdobený farebnými cukríkmi v tvare vajíčok. Je však samozrejmosťou, že vy si vašu tortičku môžete vyzdobiť podľa vlastných predstáv. Bude rovnako vynikajúco chutiť!

recept,fotorecept,mascarpone,broskyne kompótované,Torty,Veľkonočné

Torty

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

broskyne kompótované900gramov
cukor práškový280gramov
cukor práškový-
cukríky- veľkonočné vajíčka-
kakao - prášok2polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva20gramov
mascarpone500gramov
maslo200gramov
múka polohrubá160gramov
olej slnečnicový60mililitrov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
soľ2štipky
tvaroh jemný mäkký250gramov
vaječný bielok8kusov
vaječný žĺtok8kusov
voda60mililitrov
čokoláda-

 

Recept

1. 

vaječný bielok 4 kusy  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

2. 

múka polohrubá 80 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

Preosiatu múku zmiešane s kypriacim práškom.

Preosiatu múku zmiešane s kypriacim práškom....

3. 

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 60 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny....

4. 

olej slnečnicový 30 mililitrov  voda 30 mililitrov

Prilejeme olej, vodu a prešľaháme.

Prilejeme olej, vodu a prešľaháme....

5. 

Vmiešame pripravenú múku...

Vmiešame pripravenú múku......

6. 

kakao - prášok 1 polievková lyžica

...a kakao.

...a kakao....

7. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov....

8. 

Plech na pečenie 42cm x 32 cm

Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Pečieme 8 minút pri teplote 180°C.

Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na...

9. 

vaječný bielok 4 kusy  soľ 1 štipka  múka polohrubá 80 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov  vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 60 gramov  kakao - prášok 1 polievková lyžica  olej slnečnicový 30 mililitrov  voda 30 mililitrov

Forma na tortu rozkladacia ø 26 cm

Z uvedených ingrediencií pripravíme také isté cesto ako cesto na plech, podľa vyššie uvedených krokov. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme asi 12 minút pri teplote 180°C. Či je korpus upečený vyskúšame zapichnutím špajdle, ktorá musí po vytiahnutí zostať suchá.

Z uvedených ingrediencií pripravíme také isté...

10. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 160 gramov

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme...

11. 

tvaroh jemný mäkký 250 gramov

Primiešame tvaroh...

Primiešame tvaroh......

12. 

mascarpone 500 gramov

...a mascarpone.

...a mascarpone....

13. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov

Zo smotany na šľahanie vyšľaháme tuhú šľahačku a vmiešame ju do krému.

Zo smotany na šľahanie vyšľaháme tuhú...

14. 

broskyne kompótované 900 gramov

Časť broskýň pokrájame na tenké plátky,...

Časť broskýň pokrájame na tenké...

15. 

...zbytok nadrobno.

...zbytok nadrobno....

16. 

Z kruhového korpusu odstránime papier na pečenie a prekrojíme ho na polovicu.

Z kruhového korpusu odstránime papier na...

17. 

Na spodnú časť kruhového korpusu nanesieme asi štvrtinu krému a poukladáme broskyne pokrájané na plátky.

Na spodnú časť kruhového korpusu nanesieme asi...

18. 

cukor práškový

Z upečeného plátu opatrne odstránime papier na pečenie a položíme ho na dosku jemne posypanú práškovým cukrom. Na plát natrieme asi dve štvrtiny krému a posypeme broskyňami pokrájanými nadrobno. Jemne povtláčame.

Z upečeného plátu opatrne odstránime papier na...

19. 

Pripravený plát pokrájame pozdĺžne, na rovnako široké pásy.

Pripravený plát pokrájame pozdĺžne, na...

20. 

Pláty postupne stáčame a napájame.

Pláty postupne stáčame a napájame....

21. 

Vzniknutú veľkú roládu preložíme na pripravený korpus s krémom a broskyňami (najlepšie sa prekladá pomocou tenkej plastovej doštičky).

Vzniknutú veľkú roládu preložíme na...

22. 

Celú tortu potrieme zbytkom krému, pričom si asi 3 lyžice necháme na potretie povrchu torty.

Celú tortu potrieme zbytkom krému, pričom si...

23. 

čokoláda  cukríky- veľkonočné vajíčka

Na tortu položíme druhú polovicu kruhového korpusu a potrieme krémom. Odkrojením bočných vrchných častí torty do oblúka vytvoríme uši zajka a vyzdobíme čokoládou. Pred podávaním dozdobíme cukríkami.

Na tortu položíme druhú polovicu kruhového...

24. 

Tortu necháme stuhnúť v chlade, najlepšie cez noc a môžeme nakrájať.

Tortu necháme stuhnúť v chlade, najlepšie cez...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť