Vanilkové vafle s broskyňovou omáčkou
Maškrtka nielen na raňajky.
recept,fotorecept,cukor vanilkový,broskyňa,Sladké raňajky
Sladké raňajky
Ingrediencie
Ingrediencie
broskyňa | 750 | gramov | |
cukor práškový | 40 | gramov | |
cukor trstinový | 150 | gramov | |
cukor vanilkový | 15 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ¼ | čajovej lyžičky | |
maslo | 50 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 350 | mililitrov | |
múka hladká | 300 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
zázvor mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
škorica mletá | ¼ | čajovej lyžičky |
Recept
1. Vafle
vajce slepačie 2 kusy • cukor práškový 40 gramov • cukor vanilkový 15 gramov • maslo 50 gramov • mlieko polotučné 1,5% 350 mililitrov
Vajcia vymiešame s práškovým a vanilkovým (najlepšie domácim) cukrom, primiešame roztopené, vychladené maslo a mlieko.
2.
múka hladká 300 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ¼ čajovej lyžičky
Primiešame múku so sódou bikarbónou.
3.
Cesto naberačkou nalejeme do silikónových foriem na pečenie vaflí. Upečieme vo vyhriatej rúre (25-30 minút).
4.
Upečené vafle vyberieme z foriem a necháme vychladnúť.
5. Broskyňová omáčka
broskyňa 750 gramov
Broskyne umyjeme a zalejeme vriacou vodou. Necháme 5 minút postáť. Potom ich prepláchneme studenou vodou...
6.
... a stiahneme z nich šupku.
7.
Broskyne odkôstkujeme a nakrájame nadrobno.
8.
cukor trstinový 150 gramov
Vložíme ich do hrnca a zasypeme cukrom. Necháme chvíľu odpočívať (15 minút).
9.
zázvor mletý ¼ čajovej lyžičky • škorica mletá ¼ čajovej lyžičky
Potom pridáme zázvor, škoricu a broskyne uvedieme do varu. Od začiatku varu ich za častého miešania 15 minút povaríme.
10.
Nakoniec ich jemne popučíme štuchadlom na zemiaky.
11.
Vychladenou omáčkou prelejeme vždy jednu porciu vaflí. Konzumujeme príborom.
Dobrú chuť!