Vanilkové vafle s broskyňovou omáčkou

Maškrtka nielen na raňajky.
recept,fotorecept,cukor vanilkový,broskyňa,Sladké raňajky
Sladké raňajky
Kuchtil
Počet porcií
8
Hmotnosť porcie
222 g
Energia porcie
369 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká
Ingrediencie
Ingrediencie
broskyňa | 750 390 | gramov kcal | |
cukor práškový | 40 156 | gramov kcal | |
cukor trstinový | 150 594 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 15 55 | gramov kcal | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ¼ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 50 367 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 350 169 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 300 1041 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
zázvor mletý | ¼ 2 | čajovej lyžičky kcal | |
škorica mletá | ¼ 4 | čajovej lyžičky kcal |
Recept
1. Vafle
vajce slepačie 2 kusy • cukor práškový 40 gramov • cukor vanilkový 15 gramov • maslo 50 gramov • mlieko polotučné 1,5% 350 mililitrov
Vajcia vymiešame s práškovým a vanilkovým (najlepšie domácim) cukrom, primiešame roztopené, vychladené maslo a mlieko.

2.
múka hladká 300 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ¼ čajovej lyžičky
Primiešame múku so sódou bikarbónou.

3.
Cesto naberačkou nalejeme do silikónových foriem na pečenie vaflí. Upečieme vo vyhriatej rúre (25-30 minút).

4.
Upečené vafle vyberieme z foriem a necháme vychladnúť.

5. Broskyňová omáčka
broskyňa 750 gramov
Broskyne umyjeme a zalejeme vriacou vodou. Necháme 5 minút postáť. Potom ich prepláchneme studenou vodou...

6.
... a stiahneme z nich šupku.

7.
Broskyne odkôstkujeme a nakrájame nadrobno.

8.
cukor trstinový 150 gramov
Vložíme ich do hrnca a zasypeme cukrom. Necháme chvíľu odpočívať (15 minút).

9.
zázvor mletý ¼ čajovej lyžičky • škorica mletá ¼ čajovej lyžičky
Potom pridáme zázvor, škoricu a broskyne uvedieme do varu. Od začiatku varu ich za častého miešania 15 minút povaríme.

10.
Nakoniec ich jemne popučíme štuchadlom na zemiaky.

11.
Vychladenou omáčkou prelejeme vždy jednu porciu vaflí. Konzumujeme príborom.

Dobrú chuť!