Vanilková Panna Cotta

Tradičný taliansky krémový dezert.
recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),vanilkový struk,želatinový stužovač,Zákusky,Talianska kuchyňa,Bezlepkové
Zákusky
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 4.5 175 | polievkovej lyžice kcal | |
maliny | 100 56 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 96 | mililitrov kcal | |
olej olivový | 0 ?? | kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 600 1866 | mililitrov kcal | |
vanilkový struk | 1 ?? | kus kcal | |
želatinový stužovač | 150 540 | gramov kcal |
Recept
1.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 600 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • cukor práškový 4 polievkové lyžice
Smotanu a cukor dáme variť v hrnci na strednej teplote.

2.
vanilkový struk 1 kus
Vanilkový struk pozdĺžne prekrojíme a nožom zoškrabneme vnútorný obsah s jadierkami.

3.
Jadierka vanilky primiešame do hrnca. Zmes privedieme k varu a môžeme odstaviť.


5.
Želatinu vmiešame do zmesi v hrnci, kým je ešte teplá.

6.
Na kúsok papierovej kuchynskej servítky si kvapneme olej a vymastíme ňou formy, v ktorých bude panna cotta chladnúť. Je to vhodné len ak plánujete výsledný produkt podávať vyklopený na tanieri.

7.
Naplníme formy. Môžeme použiť keramiku, poháre, taniere a pod.

8. Horúce maliny
maliny 100 gramov • cukor práškový ½ polievkovej lyžice
Na ozdobenie a kontrast chuti môžeme použiť horúce maliny, prevarené s cukrom.

Dobrú chuť!