RECEPTY

Vanilková Panna Cotta

Vanilková Panna Cotta

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Tradičný taliansky krémový dezert.

recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),vanilkový struk,želatinový stužovač,Zákusky,Talianska kuchyňa,Bezlepkové

Zákusky

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový

4.5

175

polievkovej lyžice

kcal

maliny

100

56

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

200

96

mililitrov

kcal

olej olivový

0

??

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

600

1866

mililitrov

kcal

vanilkový struk

1

??

kus

kcal

želatinový stužovač

150

540

gramov

kcal

 

Recept

1. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 600 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  cukor práškový 4 polievkové lyžice

Smotanu a cukor dáme variť v hrnci na strednej teplote.

Smotanu a cukor dáme variť v hrnci na strednej...

2. 

vanilkový struk 1 kus

Vanilkový struk pozdĺžne prekrojíme a nožom zoškrabneme vnútorný obsah s jadierkami.

Vanilkový struk pozdĺžne prekrojíme a nožom...

3. 

Jadierka vanilky primiešame do hrnca. Zmes privedieme k varu a môžeme odstaviť.

Jadierka vanilky primiešame do hrnca. Zmes...

4. 

želatinový stužovač 150 gramov

Želatinu si pripravíme podľa návodu.

Želatinu si pripravíme podľa návodu....

5. 

Želatinu vmiešame do zmesi v hrnci, kým je ešte teplá.

Želatinu vmiešame do zmesi v hrnci, kým je...

6. 

olej olivový

Na kúsok papierovej kuchynskej servítky si kvapneme olej a vymastíme ňou formy, v ktorých bude panna cotta chladnúť. Je to vhodné len ak plánujete výsledný produkt podávať vyklopený na tanieri.

Na kúsok papierovej kuchynskej servítky si...

7. 

Naplníme formy. Môžeme použiť keramiku, poháre, taniere a pod.

Naplníme formy. Môžeme použiť keramiku,...

8. Horúce maliny

maliny 100 gramov  cukor práškový ½ polievkovej lyžice

Na ozdobenie a kontrast chuti môžeme použiť horúce maliny, prevarené s cukrom.

Na ozdobenie a kontrast chuti môžeme použiť...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť