Valentínska vanilkovo jahodová torta

Prekvapte svojho miláčika na Valentína touto jednoduchou a skvelou vanilkovo jahodovou tortičkou. Zvládne ju spraviť aj začiatočník. :)
recept,fotorecept,jahodový kompót,mlieko polotučné 1,5%,puding vanilkový - prášok,Torty,Valentínske
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 8 483 | polievkových lyžíc kcal | |
cukor práškový | 7 272 | polievkových lyžíc kcal | |
cukor práškový | 100 388 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 2 145 | kusy kcal | |
jahodový kompót | 200 148 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 8 | čajové lyžičky kcal | |
lekvár jahodový | 100 197 | gramov kcal | |
maslo | 200 1468 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 350 169 | mililitrov kcal | |
mlieko sušené | 100 360 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 10 534 | polievkových lyžíc kcal | |
olej slnečnicový | 1 135 | polievková lyžica kcal | |
poleva cukrárska čokoládová | 0 ?? | kcal | |
puding vanilkový - prášok | 40 142 | gramov kcal | |
tuk stužený - margarín | 100 864 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 6 528 | kusov kcal | |
voda | 9 0 | polievkových lyžíc kcal |
Recept
1. Príprava korpusu
vajce slepačie 6 kusov • cukor kryštálový 8 polievkových lyžíc • cukor vanilkový 1 kus • olej slnečnicový 1 polievková lyžica • voda 9 polievkových lyžíc • múka polohrubá 10 polievkových lyžíc • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky
Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do peny. Postupne pridáme olej a vodu. Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva.

2. Pečenie
Cesto vylejeme do okrúhlej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 15-20 minút.

3.
Vychladnutý korpus prekrojíme pozdĺžne na dve polovice.

4.
lekvár jahodový 100 gramov • jahodový kompót 200 gramov
Natrieme ho jahodovým lekvárom a poukladáme pokrájné jahody.

5. Príprava krému
mlieko polotučné 1,5% 350 mililitrov • puding vanilkový - prášok 40 gramov • cukor vanilkový 1 kus • maslo 200 gramov • cukor práškový 7 polievkových lyžíc
V troche studeného mlieka rozmiešame puding "Zlatý klas" s cukrom, vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Postupne zašľaháme zmäknuté maslo. Vyšľaháme hladký krém.

6. Plnenie
Na korpus potretý lekvárom s jahodami natrieme krém a zarovnáme. Prikryjeme druhou polovicou korpusu.

7.
Tortu potrieme zvyšným krémom a zahladíme vrch aj boky.

8. Príprava bielej hmoty
tuk stužený - margarín 100 gramov • cukor práškový 100 gramov • mlieko sušené 100 gramov
Stužený tuk, cukor a sušené mlieko spolu zmiesime. Na pocukrovanom mikroténovom vrecúšku rozvaľkáme približne na veľkosť torty a pomocou valčeka prenesieme na tortu. Kraje odrežeme.

9. Dozdobenie
Z odrezkov môžeme vykrojiť srdiečka, ktoré poukladáme na tortu. Podľa vkusu dozdobíme čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!