RECEPTY

Valentínska vanilkovo jahodová torta

Valentínska vanilkovo jahodová torta

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Prekvapte svojho miláčika na Valentína touto jednoduchou a skvelou vanilkovo jahodovou tortičkou. Zvládne ju spraviť aj začiatočník. :)

recept,fotorecept,jahodový kompót,mlieko polotučné 1,5%,puding vanilkový - prášok,Torty,Valentínske

Torty

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

8

483

polievkových lyžíc

kcal

cukor práškový

7

272

polievkových lyžíc

kcal

cukor práškový

100

388

gramov

kcal

cukor vanilkový

2

145

kusy

kcal

jahodový kompót

200

148

gramov

kcal

kypriaci prášok do pečiva

2

8

čajové lyžičky

kcal

lekvár jahodový

100

197

gramov

kcal

maslo

200

1468

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

350

169

mililitrov

kcal

mlieko sušené

100

360

gramov

kcal

múka polohrubá

10

534

polievkových lyžíc

kcal

olej slnečnicový

1

135

polievková lyžica

kcal

poleva cukrárska čokoládová

0

??

kcal

puding vanilkový - prášok

40

142

gramov

kcal

tuk stužený - margarín

100

864

gramov

kcal

vajce slepačie

6

528

kusov

kcal

voda

9

0

polievkových lyžíc

kcal

 

Recept

1. Príprava korpusu

vajce slepačie 6 kusov  cukor kryštálový 8 polievkových lyžíc  cukor vanilkový 1 kus  olej slnečnicový 1 polievková lyžica  voda 9 polievkových lyžíc  múka polohrubá 10 polievkových lyžíc  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky

Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do peny. Postupne pridáme olej a vodu. Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme...

2. Pečenie

Cesto vylejeme do okrúhlej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 15-20 minút.

Cesto vylejeme do okrúhlej tortovej formy...

3. 

Vychladnutý korpus prekrojíme pozdĺžne na dve polovice.

Vychladnutý korpus prekrojíme pozdĺžne na dve...

4. 

lekvár jahodový 100 gramov  jahodový kompót 200 gramov

Natrieme ho jahodovým lekvárom a poukladáme pokrájné jahody.

Natrieme ho jahodovým lekvárom a poukladáme...

5. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 350 mililitrov  puding vanilkový - prášok 40 gramov  cukor vanilkový 1 kus  maslo 200 gramov  cukor práškový 7 polievkových lyžíc

V troche studeného mlieka rozmiešame puding "Zlatý klas" s cukrom, vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Postupne zašľaháme zmäknuté maslo. Vyšľaháme hladký krém.

V troche studeného mlieka rozmiešame puding...

6. Plnenie

Na korpus potretý lekvárom s jahodami natrieme krém a zarovnáme. Prikryjeme druhou polovicou korpusu.

Na korpus potretý lekvárom s jahodami natrieme...

7. 

Tortu potrieme zvyšným krémom a zahladíme vrch aj boky.

Tortu potrieme zvyšným krémom a zahladíme vrch...

8. Príprava bielej hmoty

tuk stužený - margarín 100 gramov  cukor práškový 100 gramov  mlieko sušené 100 gramov

Stužený tuk, cukor a sušené mlieko spolu zmiesime. Na pocukrovanom mikroténovom vrecúšku rozvaľkáme približne na veľkosť torty a pomocou valčeka prenesieme na tortu. Kraje odrežeme.

Stužený tuk, cukor a sušené mlieko spolu...

9. Dozdobenie

poleva cukrárska čokoládová

Z odrezkov môžeme vykrojiť srdiečka, ktoré poukladáme na tortu. Podľa vkusu dozdobíme čokoládovou polevou.

Z odrezkov môžeme vykrojiť srdiečka, ktoré...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť