Valentínska vanilkovo jahodová torta
Prekvapte svojho miláčika na Valentína touto jednoduchou a skvelou vanilkovo jahodovou tortičkou. Zvládne ju spraviť aj začiatočník. :)
recept,fotorecept,jahodový kompót,mlieko polotučné 1,5%,puding vanilkový - prášok,Torty,Valentínske
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 8 | polievkových lyžíc | |
cukor práškový | 7 | polievkových lyžíc | |
cukor práškový | 100 | gramov | |
cukor vanilkový | 2 | kusy | |
jahodový kompót | 200 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 | čajové lyžičky | |
lekvár jahodový | 100 | gramov | |
maslo | 200 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 350 | mililitrov | |
mlieko sušené | 100 | gramov | |
múka polohrubá | 10 | polievkových lyžíc | |
olej slnečnicový | 1 | polievková lyžica | |
poleva cukrárska čokoládová | - | ||
puding vanilkový - prášok | 40 | gramov | |
tuk stužený - margarín | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 6 | kusov | |
voda | 9 | polievkových lyžíc |
Recept
1. Príprava korpusu
vajce slepačie 6 kusov • cukor kryštálový 8 polievkových lyžíc • cukor vanilkový 1 kus • olej slnečnicový 1 polievková lyžica • voda 9 polievkových lyžíc • múka polohrubá 10 polievkových lyžíc • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky
Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do peny. Postupne pridáme olej a vodu. Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva.
2. Pečenie
Cesto vylejeme do okrúhlej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 15-20 minút.
3.
Vychladnutý korpus prekrojíme pozdĺžne na dve polovice.
4.
lekvár jahodový 100 gramov • jahodový kompót 200 gramov
Natrieme ho jahodovým lekvárom a poukladáme pokrájné jahody.
5. Príprava krému
mlieko polotučné 1,5% 350 mililitrov • puding vanilkový - prášok 40 gramov • cukor vanilkový 1 kus • maslo 200 gramov • cukor práškový 7 polievkových lyžíc
V troche studeného mlieka rozmiešame puding "Zlatý klas" s cukrom, vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Postupne zašľaháme zmäknuté maslo. Vyšľaháme hladký krém.
6. Plnenie
Na korpus potretý lekvárom s jahodami natrieme krém a zarovnáme. Prikryjeme druhou polovicou korpusu.
7.
Tortu potrieme zvyšným krémom a zahladíme vrch aj boky.
8. Príprava bielej hmoty
tuk stužený - margarín 100 gramov • cukor práškový 100 gramov • mlieko sušené 100 gramov
Stužený tuk, cukor a sušené mlieko spolu zmiesime. Na pocukrovanom mikroténovom vrecúšku rozvaľkáme približne na veľkosť torty a pomocou valčeka prenesieme na tortu. Kraje odrežeme.
9. Dozdobenie
Z odrezkov môžeme vykrojiť srdiečka, ktoré poukladáme na tortu. Podľa vkusu dozdobíme čokoládovou polevou.
Dobrú chuť!