Vajíčková nátierka s medvedím cesnakom

Skvelá jarná pomazánka, ktorá zachutí každému.
recept,fotorecept,vajce slepačie,cesnak medvedí,Nátierky,Vajíčkové raňajky,Bezlepkové,Sezónne recepty
Nátierky
Kuchtil
Počet porcií
6
Hmotnosť porcie
84 g
Energia porcie
162 kcal
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak medvedí | 100 19 | gramov kcal | |
cibuľa | 50 22 | gramov kcal | |
maslo | 50 367 | gramov kcal | |
smotanový syr | 80 212 | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal |
Recept
1.
vajce slepačie 4 kusy
Vajíčka umyjeme a uvaríme na tvrdo (10 minút). Horúcu vodu zlejeme a vajíčka zalejeme studenou vodou. Po vychladnutí ich olúpeme.

2.
cibuľa 50 gramov • maslo 50 gramov • smotanový syr 80 gramov
Cibuľu ošúpeme a najemno nakrájame. Pridáme k nej maslo a smotanový syr. Vymiešame.

3.
soľ ½ čajovej lyžičky
Z uvarených vajec vyberieme žĺtka a spolu so soľou primiešame do základu nátierky.


5.
...a najemno nasekáme.

6.
Cesnak zamiešame do nátierky.

7.
Nakoniec najemno nakrájame bielka z uvarených vajec...

8.
...a zľahka vmiešame do pomazánky.

Dobrú chuť!