Úhrabky
Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.
recept,fotorecept,zemiaky,slanina prerastená,kapusta kvasená,Bravčové mäso,Slovenská kuchyňa,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 250 | gramov | |
kapusta kvasená | 400 | gramov | |
masť bravčová | 15 | gramov | |
múka polohrubá | 120 | gramov | |
slanina prerastená | 200 | gramov | |
soľ | - | ||
voda | - | ||
zemiaky | 800 | gramov |
Recept
2.
Druhú polovicu zemiakov ošúpeme, umyjeme a postrúhame.
4.
...a v horúcej osolenej vode uvaríme halušky. Halušky scedíme, rýchlo prepláchneme vodou a vložíme do hlbšieho hrnca, zakryjeme.
5.
slanina prerastená 200 gramov • masť bravčová 15 gramov
Prerastenú slaninku nakrájame a s trochou masti opečieme.
6.
cibuľa 250 gramov
Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Z hrnca vyberieme osmaženú slaninu a do výpeku nasypeme cibuľu. Smažíme do zlatova.
8.
Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a pokrájame na kolieska, prípadne pretlačíme cez koliesko na prípravu zemiakového šalátu.
9.
Udusenú kapustu zamiešame s haluškami...
10.
...a primiešame pripravené zemiaky.
11.
Podávame s osmaženou slaninkou.
Dobrú chuť!