Uhorkový šalát s cviklou v jogurte
Zdravý šalát vhodný aj ako príloha k jedlám z mäsa.
recept,fotorecept,cvikla - červená repa,uhorka šalátová,jogurt biely 3,5% tuku,Zeleninové šaláty,Bezlepkové
Zeleninové šaláty
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľka jarná | 1 | kus | |
citrónová šťava | 1 | polievková lyžica | |
cukor trstinový | 1 | čajová lyžička | |
cvikla - červená repa | 200 | gramov | |
jogurt biely 3,5% tuku | 300 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ himalájska ružová | - | ||
uhorka šalátová | 400 | gramov |
Recept
1.
cvikla - červená repa 200 gramov • uhorka šalátová 400 gramov
Malú cviklu umyjeme a asi za hodinu uvaríme do mäkka. Vychladíme ponorenú v studenej vode. Uhorky čiastočne ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
2.
Cviklu ošúpeme a nakrájame tiež na malé kocky.
3.
jogurt biely 3,5% tuku 300 gramov • cukor trstinový 1 čajová lyžička • citrónová šťava 1 polievková lyžica • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ himalájska ružová • cibuľka jarná 1 kus
Zeleninu vložíme do misy, pridáme jogurt, cukor, šťavu z citróna a korenie. Premiešame. Môžeme pridať na jemno nakrájanú jarnú cibuľku. Podľa chuti, tesne pred podávaním, osolíme a opäť premiešame.
Dobrú chuť!