Údený hovädzí jazyk v syrovo- cesnakovom cestíčku
recept,fotorecept,hovädzí jazyk údený,syr tvrdý,cesnak,Hovädzie mäso
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 | strúčiky | |
hovädzí jazyk údený | 1500 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 50 | mililitrov | |
múka hladká | 80 | gramov | |
olej repkový | 100 | mililitrov | |
syr tvrdý | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1. Varenie hovädzieho jazyka
hovädzí jazyk údený 1500 gramov
Čerstvý údený hovädzí jazyk dobre umyjeme a vo vode varíme 80 minút do mäkka. Uvarený na chvíľu vložíme do studenej vody, potom ho vyberieme, olúpeme. Časť jazyka asi 700 g pokrájame na plátky hrubé asi trištvrte cm.
2. Príprava cestíčka
syr tvrdý 100 gramov • múka hladká 80 gramov • vajce slepačie 2 kusy • mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov • cesnak 3 strúčiky
Cestíčko pripravíme zmiešaním vajca, múky, mlieka, postrúhaného syra a roztlačeného cesnaku. Múky dáme toľko, aby bolo cestíčko dosť husté a nestekalo z rezňov.
4.
Podávame s opekanými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo dusenou zeleninou.
Dobrú chuť!