Tvarohový zákusok s rebarborou
Ľahký a osviežujúci zákusok s krehkým cestom, sladkým tvarohom a osviežujúcou rebarborou.
recept,fotorecept,tvaroh hrudkovitý,rebarbora,smotana kyslá (14-18% tuku),Zákusky,
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová kôra | - | ||
cukor kryštálový | 50 | gramov | |
cukor kryštálový | 10 | polievkových lyžíc | |
maslo | 100 | gramov | |
múka hladká | 250 | gramov | |
rebarbora | 500 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | ¼ | čajovej lyžičky | |
tvaroh hrudkovitý | 500 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
vaječný bielok | 2 | kusy | |
škrob kukuričný | 60 | gramov |
Recept
1. Príprava cesta
múka hladká 250 gramov • vajce slepačie 2 kusy • maslo 100 gramov • cukor kryštálový 50 gramov • soľ ¼ čajovej lyžičky
Z múky, masla, vajec, cukru a štipky soli vymiešame cesto.
2.
Cesto odložíme na pol hodiny do chladničky.
3.
vaječný bielok 2 kusy • cukor kryštálový 1 polievková lyžica
Z vaječných bielkov a cukru vyšľaháme hustý sneh.
4.
tvaroh hrudkovitý 500 gramov • cukor kryštálový 5 polievkových lyžíc • citrónová kôra • škrob kukuričný 60 gramov • smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov
Tvaroh, smotanu, cukor, citrónovú kôru a škrob zmiešame. Na záver primiešame opatrne sneh.
5.
Pekáč alebo zapekaciu misu vymastíme maslom.
6.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 0,5 cm do tvaru pekáča.
7.
Cesto vložíme do pekáča a prstami roztiahneme aj po bokoch.
8.
Nalejeme krémovú zmes.
9.
rebarbora 500 gramov • cukor kryštálový 4 polievkové lyžice
Na vrch naukladáme tenké plátky ošúpanej rebarbory a zasypeme cukrom.
10.
Pečieme v rozohriatej rúre na 200°C 60-80 minút, kým sa cesto sfarbí do zlatova. Prvých 40 minút by malo byť prikryté.
Dobrú chuť!