Tvarohový zákusok s broskyňami a snehom
Výborný šťavnatý koláčik.
recept,fotorecept,broskyňa,tvaroh jemný odtučnený 0,5%,škorica mletá,Zákusky
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
broskyňa | 500 | gramov | |
cukor kryštálový | 130 | gramov | |
cukor vanilkový | 12 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 | čajové lyžičky | |
maslo | 100 | gramov | |
múka hladká | 100 | gramov | |
soľ | - | ||
tvaroh jemný odtučnený 0,5% | 400 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
vaječný bielok | 2 | kusy | |
škorica mletá | - | ||
škrob kukuričný | 25 | gramov |
Recept
1.
maslo 100 gramov • cukor kryštálový 70 gramov • cukor vanilkový 12 gramov • vajce slepačie 2 kusy • múka hladká 100 gramov • škrob kukuričný 25 gramov • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky • soľ
Maslo, cukor, vanilkový cukor, vajcia, hladkú múku, škrobovú múčku, prášok do pečiva a štipku soli - všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto.
2.
Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme na 180° C 20 minút.
3.
broskyňa 500 gramov • tvaroh jemný odtučnený 0,5% 400 gramov • cukor kryštálový 30 gramov
Zatiaľ kým sa pečie cesto, broskyne umyjeme, nakrájame ich na plátky. V miske zmiešame tvaroh s cukrom.
4.
Ovocie rozložíme na upečené cesto.
5.
vaječný bielok 2 kusy • cukor kryštálový 30 gramov
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zmiešame s cukrom. Sladký sneh pomaly zapracujeme do tvarohu.
6.
Tvarohovým krémom potrieme broskyne. Koláč prikryjeme alobalom a pečieme ďalších 20 minút. Necháme vychladnúť. Podávame posypané škoricou alebo kakaom.
Dobrú chuť!