Tvarohový trhanec
Dobrotka nielen pre vašich drobcov :)
recept,fotorecept,vaječný žĺtok,vaječný bielok,tvaroh jemný mäkký,Sladké raňajky,Palacinky
Sladké raňajky
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová kôra | ½ | čajovej lyžičky | |
cukor vanilkový | 25 | gramov | |
maslo | 25 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 100 | mililitrov | |
múka polohrubá | 50 | gramov | |
olej slnečnicový | - | ||
soľ | - | ||
tvaroh jemný mäkký | 250 | gramov | |
vaječný bielok | 2 | kusy | |
vaječný žĺtok | 2 | kusy |
Recept
1.
vaječný žĺtok 2 kusy • cukor vanilkový 25 gramov • maslo 25 gramov • vaječný bielok 2 kusy
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a rozpusteným vychladeným maslom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
2.
soľ • mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov • tvaroh jemný mäkký 250 gramov • múka polohrubá 50 gramov • citrónová kôra ½ čajovej lyžičky
Primiešame štipku soli, mlieko, tvaroh, múku a nastrúhanú citrónovú kôru.
3.
Vmiešame sneh z bielkov.
4.
Postupne upečieme 4 trhance. Panvicu ľahko potrieme olejom, naložíme a rozotrieme na nej štvrtinu cesta.
5.
Cesto z oboch strán opečieme. Pri otáčaní môžeme placku prekrojiť a otočiť po častiach.
6.
Placku potrháme na panvici vidličkou.
7.
Trhanec servírujeme teplý, posypaný cukrom podľa chuti. Môžeme k nemu podávať kompótované ovocie.
Dobrú chuť!