Tvarohový sypaný koláč
Jednoduchá príprava tohto jemného koláča vás iste osloví.
recept,fotorecept,múka polohrubá,tvaroh hrudkovitý,vajce slepačie,mlieko polotučné 1,5%,slivky,Koláče
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 40 | gramov | |
cukor práškový | 150 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 8 | gramov | |
maslo | - | ||
maslo | 100 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 | mililitrov | |
múka polohrubá | 350 | gramov | |
slivky | - | ||
tvaroh hrudkovitý | 750 | gramov | |
vajce slepačie | 4 | kusy |
Recept
1. Príprava suchej zmesi
múka polohrubá 350 gramov • cukor práškový 150 gramov • kypriaci prášok do pečiva 8 gramov
Múku zmiešame s cukrom a kypriacim práškom.
2. Príprava tekutej zmesi
tvaroh hrudkovitý 750 gramov • vajce slepačie 4 kusy • mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • cukor kryštálový 40 gramov
Tvaroh, vajcia, mlieko a cukor dobre rozmiešame.
4.
Na suchú zmes vylejeme tekutú zmes.
6.
Rovnomerne rozsypeme druhú polovicu suchej zmesi.
8.
Pečieme 30 až 40 minút v rozohriatej rúre na 180°C.
Dobrú chuť!