Tvarohovo-jablková buchta
Vynikajúci, rýchly, šťavnatý koláčik.
recept,fotorecept,jablká,tvaroh jemný mäkký,Štrúdle,Sezónne recepty
Štrúdle
Kategórie
Štrúdle › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 275 | gramov | |
cukor kryštálový | 40 | gramov | |
cukor vanilkový | 30 | gramov | |
jablká | 250 | gramov | |
tvaroh jemný mäkký | 350 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
škorica mletá | 1.5 | čajovej lyžičky |
Recept
1.
jablká 250 gramov • cesto lístkové 275 gramov • cukor kryštálový 40 gramov • škorica mletá 1.5 čajovej lyžičky
Jablká očistíme a nahrubo nastrúhame. Štrúdľové cesto rozvinieme na plech. Papier, na ktorom bolo zvinuté je od spodku cesta a slúži ako papier na pečenie. Na jeden okraj cesta, nie úplne na kraj, navrstvíme vyžmýkané jablká. Posypeme ich cukrom a škoricou.
2.
tvaroh jemný mäkký 350 gramov • cukor vanilkový 30 gramov
Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a navrstvíme ho na jablká.
3.
Cesto na plechu bez náplne preložíme cez plnku...
5.
Ostrým nožom nakrojíme navrchu mriežku. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200°C 20 minút. Po vychladnutí buchtu nakrájame.
Dobrú chuť!