Tvarohové ovocné knedličky
Recept na prípravu plnených tvarohových gulí v parnom hrnci.
recept,fotorecept,tvaroh jemný odtučnený 0,5%,ovocie rôzne,Sladké jedlá,Parný hrniec
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 200 | gramov | |
cukor vanilkový | 12 | gramov | |
maslo | 50 | gramov | |
olej slnečnicový | - | ||
ovocie rôzne | 350 | gramov | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 300 | gramov | |
strúhanka | 250 | gramov | |
tvaroh jemný odtučnený 0,5% | 500 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1.
tvaroh jemný odtučnený 0,5% 500 gramov • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 300 gramov • vajce slepačie 1 kus • cukor vanilkový 12 gramov
Tvaroh, detskú krupicu, vajíčko a vanilkový cukor zmiešame dokopy. Vzniknuté cesto, ktoré bude trošku riedke necháme odstáť pol hodiny.
2.
ovocie rôzne 350 gramov
Potom cesto rozvaľkáme na ľahko pomúčenej doske, rozdelíme na kocky. Na každú kocku dáme trošku ovocia a vytvarujeme gule. Ovocnú náplň tvorí rôzne zavárané, alebo čerstvé ovocie, podľa chuti.
3.
Hneď ako máme pripravené gule, olejom vymastíme spodok aj boky parných nádob a gule do nich naukladáme v jednej vrstve.
4.
Tri poschodia plné tvarohových ovocných gúľ paríme 30 minút, dve poschodia 20 minút.
5.
maslo 50 gramov • strúhanka 250 gramov • cukor práškový 200 gramov
Medzitým si na masle opražíme strúhanku, zložíme z ohňa a pridáme cukor, premiešame. Pripravenou zmesou posypeme teplú dobrotu.
Dobrú chuť!