Tvarohové augsburské rezy

Augsburské (ausburské) rezy sú obľúbeným zákuskom všetkých milovníkov koláčikov. Chutná tvarohová plnka v krehkom maslovom ceste, to všetko poliate čokoládovou polevou=záruka kvalitného pomlsania :) Na veľký plech zdvojnásobte ingrediencie!
recept,fotorecept,kakao - prášok,tvaroh jemný 40 - 45% tuku,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 150 582 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 20 62 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | ½ ?? | balíčka kcal | |
maslo | 125 918 | gramov kcal | |
múka hladká | 200 694 | gramov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 100 311 | mililitrov kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
tvaroh jemný 40 - 45% tuku | 250 425 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 3 51 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 3 171 | kusy kcal | |
voda | 1 0 | polievková lyžica kcal | |
čokoláda na varenie 55% | 125 627 | gramov kcal | |
škrob kukuričný | 20 73 | gramov kcal |
Recept
1.
múka hladká 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka • kakao - prášok 20 gramov • cukor práškový 75 gramov
Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.

2.
maslo 125 gramov • vaječný žĺtok 1 kus • voda 1 polievková lyžica
Premiešame a pridáme zmäknuté maslo, vaječný žĺtok a vodu. Vypracujeme jemné cesto.

3.
Cesto rozdelíme na dve polovice a necháme pol hodinu odpočívať v chladničke.




7.
Vyšľaháme.

8.
Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

9.
Cesto vyberieme z chladničky. Jednu polovicu rozvaľkáme priamo v plechu (18x27 cm). Ak by sa nám lepilo na valček, jemne posypeme múkou.

10.
Z papiera na pečenie si vystrihneme obdĺžnik vo veľkosti plechu. Druhú polovicu cesta na papieri rozvaľkáme. Takto si uľahčíme manipuláciu s krehkým cestom a nebude sa nám pri práci trhať.

11.
Na cesto v plechu nalejeme tvarohovú plnku.

12.
Cesto na papieri preložíme na plnku (papierom navrch)...

13.
...a papier jednoducho stiahneme.

14.
Jemne popicháme vidličkou a pri 180°C pečieme 25 minút. Potom koláč zakryjeme alobalom, znížime teplotu a pri 160°C dopekáme 10 minút. Necháme dobre vychladiť.

15.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov • čokoláda na varenie 55% 125 gramov
V hrnčeku zohrejeme smotanu na šľahanie (neprehrejeme do varu). Pridáme do nej nalámanú čokoládu a miešame do jej úplného rozpustenia. Polevu nalejeme na zákusok a rozotrieme.

16.
Zákusok necháme 24 hodín odležať v chlade. Pred konzumáciou nakrájame na 16 menších obdĺžnikov (zákusok je pomerne sladký a sýty, preto odporúčame krájať ho na menšie porcie)...

17.
...a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!