Turecký chlieb - Bazlama
Populárny plochý chlieb z kysnutého cesta.
recept,fotorecept,droždie instantné ,múka polohrubá,múka polohrubá,Chlieb,Bezlaktózové
Chlieb
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
droždie instantné | 2 | čajové lyžičky | |
múka polohrubá | 480 | gramov | |
olej slnečnicový | 1 | polievková lyžica | |
semienka sezamové | - | ||
semienka ľanové | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | 2 | decilitre |
Recept
1. Príprava kvásku
droždie instantné 2 čajové lyžičky • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • voda 2 decilitre • múka polohrubá 80 gramov
Kvások si pripravíme z droždia, cukru, vody a múky. Necháme na teplom mieste vykysnúť približne 10 minút, tak aby začal rásť.
2.
múka polohrubá 400 gramov • soľ 1 čajová lyžička • olej slnečnicový 1 polievková lyžica
Z kvásku, múky, soli a oleja vymiesime cesto a necháme ešte dve hodiny kysnúť.
3.
Po vykysnutí vypracujeme na pomúčenej doske cesto. Rozdelíme ho na dve časti a vytvarujeme dva chlebíky.
4.
vajce slepačie 1 kus • semienka sezamové • semienka ľanové
Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, posypeme ľanovými a sezamovými semienkami. Pečieme do zlatova pri 180°C.
Dobrú chuť!