Treska v snehovom cestíčku
Vyprážaná ryba v chutnom nadýchanom cestíčku.
recept,fotorecept,Aljašská treska,Hlavné jedlá z rýb
Hlavné jedlá z rýb
Kategórie
Hlavné jedlá z rýb ›
Ingrediencie
Ingrediencie
Aljašská treska | 600 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 80 | mililitrov | |
múka hladká | 100 | gramov | |
olej repkový | - | ||
paprika červená mletá štipľavá | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
vaječný bielok | 2 | kusy | |
vaječný žĺtok | 2 | kusy | |
worcestrová omáčka | 15 | mililitrov |
Recept
1.
múka hladká 100 gramov • mlieko polotučné 1,5% 80 mililitrov • vaječný žĺtok 2 kusy • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá štipľavá ½ čajovej lyžičky • soľ ½ čajovej lyžičky
Z uvedených ingrediencií vymiešame hladké cesto.
4.
Aljašská treska 600 gramov • soľ
Porcie rozmrazenej alebo čerstvej tresky osolíme. Namočíme do cestíčka...
6.
Z oboch strán vypražíme...
7.
... a necháme na papierovom obrúsku odsať prebytočný olej.
8.
Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovým šalátom.
Dobrú chuť!