Trená bábovka

Trená bábovka obsahuje väčšie množstvo tuku. Jej názov je odvodený od procesu spracovania, pri ktorom maslo trieme s cukrom. Je to klasická, obľúbená bábovka, voňavá a šťavnatá.
recept,fotorecept,maslo,maslo,Bábovky
Bábovky
Kategórie
Bábovky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 140 544 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 ?? | balíček kcal | |
maslo | 125 918 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 200 128 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 250 890 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
vaječný bielok | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 4 228 | kusy kcal | |
škrob kukuričný | 40 145 | gramov kcal |
Recept



4.
múka polohrubá 250 gramov • škrob kukuričný 40 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
...a múku zmiešanú s kukuričným škrobom a kypriacim práškom.


6.
...a jemne vymiešame dohladka.


8.
Pečieme 40 min. pri teplote 175°C.

9.
Upečenú a vychladenú bábovku vyklopíme, posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!