Trená bábovka
Trená bábovka obsahuje väčšie množstvo tuku. Jej názov je odvodený od procesu spracovania, pri ktorom maslo trieme s cukrom. Je to klasická, obľúbená bábovka, voňavá a šťavnatá.
recept,fotorecept,maslo,maslo,Bábovky
Bábovky
Kategórie
Bábovky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 140 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | balíček | |
maslo | 125 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko plnotučné 3,5% | 200 | mililitrov | |
múka polohrubá | 250 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy | |
škrob kukuričný | 40 | gramov |
Recept
4.
múka polohrubá 250 gramov • škrob kukuričný 40 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
...a múku zmiešanú s kukuričným škrobom a kypriacim práškom.
6.
...a jemne vymiešame dohladka.
8.
Pečieme 40 min. pri teplote 175°C.
9.
Upečenú a vychladenú bábovku vyklopíme, posypeme preosiatym práškovým cukrom.
Dobrú chuť!