Tradičné vianočné pečivo
Maslové lepené pečivo máčané v čokoláde.
recept,fotorecept,škrob zemiakový,múka hladká,múka hladká,džem ríbezľový,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 100 | gramov | |
džem ríbezľový | - | ||
maslo | 100 | gramov | |
múka hladká | 160 | gramov | |
múka hladká | - | ||
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 50 | mililitrov | |
soľ | 1 | štipka | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
čokoláda na varenie 55% | 75 | gramov | |
škrob zemiakový | 120 | gramov |
Recept
1.
maslo 100 gramov • cukor práškový 100 gramov
Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.
3.
škrob zemiakový 120 gramov • múka hladká 160 gramov • soľ 1 štipka
...zemiakový škrob (môžeme použiť aj kukuričný), múku a štipku soli.
4.
Vypracujeme cesto.
5.
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chlade hodinu odpočívať.
6.
Vykrajovacia formička Obdĺžnik 3 x 6 cm
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm. Vykrajujeme malé obdĺžniky ozdobnou formićkou, prípadne môžeme cesto na potrebnú veľkosť nakrájať.
7.
Vykrojené obdĺžniky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Každý obdĺžnik na jednej strane stlačíme vidličkou
8.
Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.
10.
...a zlepíme s druhou polovicou
11.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 50 mililitrov • čokoláda na varenie 55% 75 gramov
Vo vodnom kúpeli zohrejeme smotanu a rozpustíme v nej čokoládu.
12.
Koáčiky do polovice máčame v čkoláde...
13.
..a necháme v chlade stuhnúť na mriežke.
Dobrú chuť!