RECEPTY

Tradičná čerešňová bublanina

Tradičná čerešňová bublanina

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Tradičný recept na bublaninu z jemného, nadýchaného cesta.

recept,fotorecept,čerešne,Koláče,Slovenská kuchyňa,Bezlaktózové

Koláče

Slovenská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový

12

466

polievkových lyžíc

kcal

cukor práškový

0

??

kcal

cukor vanilkový

1

73

kus

kcal

kypriaci prášok do pečiva

1

??

kus

kcal

múka polohrubá

12

641

polievkových lyžíc

kcal

olej slnečnicový

3

405

polievkové lyžice

kcal

vaječný bielok

6

101

kusov

kcal

vaječný žĺtok

6

342

kusov

kcal

čerešne

1

650

kilogram

kcal

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor práškový 12 polievkových lyžíc  cukor vanilkový 1 kus  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom dopenista. Postupne pridáme olej.

Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s...

2. 

vaječný bielok 6 kusov

Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a opatrne premiešame.

Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a opatrne...

3. 

múka polohrubá 12 polievkových lyžíc  kypriaci prášok do pečiva 1 kus

Nakoniec opatrne vmiešame múku rozmiešanú s kypriacim práškom.

Nakoniec opatrne vmiešame múku rozmiešanú s...

4. 

čerešne 1 kilogram

Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne poukladáme umyté a odkôstkované čerešne.

Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný...

5. 

cukor práškový

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút. Povrch koláča posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť