Toskánska fazuľová polievka

Ribollita je tradičná talianska polievka z oblasti Toskánska. Túto hustú polievku tvorí pestrá zmes zeleniny a na jej prípravu existuje mnoho zaručených receptov. Uvarte si tento, nami uvedený. Je vyskúšaný a môžeme potvrdiť že je výborný.
recept,fotorecept,mrkva,paradajky sterilizované,fazuľa biela sterilizovaná,Strukovinové polievky
Strukovinové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | 0 ?? | kcal | |
bobkový list | 4 ?? | kusy kcal | |
bujón zeleninový | 2 ?? | kusy kcal | |
cesnak | 8 44 | strúčikov kcal | |
chlieb toastový | 6 ?? | kusov kcal | |
cibuľa | 80 36 | gramov kcal | |
fazuľa biela sterilizovaná | 400 380 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
mrkva | 150 68 | gramov kcal | |
olej olivový | 3 396 | polievkové lyžice kcal | |
olej olivový | 30 264 | mililitrov kcal | |
paradajkový pretlak | 0 ?? | kcal | |
paradajky sterilizované | 400 92 | gramov kcal | |
petržlenová vňať | 0 ?? | kcal | |
pór | 150 69 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
syr tvrdý | 150 570 | gramov kcal | |
voda | 1.2 0 | litra kcal | |
špenát čerstvý listový | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
cibuľa 80 gramov • olej olivový 30 mililitrov
Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno. Zľahka ju opražíme na oleji.

2.
cesnak 4 strúčiky • mrkva 150 gramov • pór 150 gramov
Cesnak očistíme a pokrájame na plátky. Očistenú a umytú mrkvu nakrájame na kolieska. Pór umyjeme, prekrojíme na štvrtiny po dĺžke a pokrájame na kúsky. Zeleninu pridáme k cibuli a všetko spolu pár minút orestujeme.


4.
korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • bobkový list 4 kusy
Bujón prilejeme k zelenine, pridáme korenie, bobkový list a varíme 20 minút.

5.
paradajky sterilizované 400 gramov
Do polievky pridáme nadrobno nakrájané paradajky z konzervy aj s nálevom. Prevaríme.

6.
fazuľa biela sterilizovaná 400 gramov • paradajkový pretlak • soľ • špenát čerstvý listový • bazalka • petržlenová vňať
Vmiešame fazuľu, pár lyžíc paradajkového pretlaku podľa chuti a dosolíme. Fazuľu použijeme konzervovanú, alebo si 250 g suchej fazule deň pred varením namočíme a pri varení polievky ju v samostatnom hrnci uvaríme do mäkka. Nakoniec pridáme lístky čerstvého špenátu, alebo pri servírovaní polievku ozdobíme sekaným čerstvým špenátom, bazalkou či petržlenovou vňaťou.

7. Cesnakový chlieb so syrom
cesnak 4 strúčiky • olej olivový 3 polievkové lyžice • chlieb toastový 6 kusov • syr tvrdý 150 gramov
K polievke si pripravíme zapečený chlieb. Očistený cesnak prelisujeme a zmiešame ho s olivovým olejom. Týmto olejom potrieme toastové chlebíky a posypeme ich strúhaným syrom (najlepšie parmezánom).

8.
Chlebíky zapečieme v rúre do zlatova.

9.
Zapečený cesnakový toust vložíme do misky a nalejeme naň hustú polievku.

10.
Toustový chlebík môžeme v polievke podávať aj nakrájaný na kocky.

Dobrú chuť!