Torta Malakov s mascarpone
Tradičná obľúbená torta ktorej základom sú piškóty. Torta Malakov (Malakoff) má veľa receptúr a my vám ponúkame jeden z tých najlepších.
recept,fotorecept,piškóty dlhé,mascarpone,mandle lupienky,Torty,Zákusky,Nepečené
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 100 | gramov | |
cukor vanilkový | 10 | gramov | |
káva čierna instantná | 2 | čajové lyžičky | |
mandle lupienky | 50 | gramov | |
mascarpone | 250 | gramov | |
maslo | 125 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 350 | mililitrov | |
piškóty dlhé | 320 | gramov | |
puding vanilkový - prášok | 40 | gramov | |
rum tmavý | 3 | polievkové lyžice | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 150 | mililitrov | |
voda | 150 | mililitrov |
Recept
1. Príprava piškót
piškóty dlhé 320 gramov
Potrebné množstvo piškót zrežeme na výšku tortovej formy. Formu vystelieme potravinárskou fóliu a piškóty si do nej dookola poukladáme.
2. Krém
mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • cukor vanilkový 10 gramov • puding vanilkový - prášok 40 gramov
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Necháme ho dobre vychladiť.
4.
Do masla zapracujeme vychladený puding.
5.
mascarpone 250 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov
Primiešame mascarpone a vyšľahanú smotanu na šľahanie.
6.
voda 150 mililitrov • káva čierna instantná 2 čajové lyžičky • rum tmavý 3 polievkové lyžice • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov
Vodu zmiešame s instantnou kávou a rumom a nalejeme ju do plytkej misky. Do druhej misky si pripravíme mlieko. Do mlieka postupne namočíme piškóty ktoré máme uložené po obvode formy. Piškóty nemáčame dlho, aby sa nám moc nerozmočili.
7.
Do kávy namočíme ďalšie piškóty a uložíme ich na dno formy.
8.
Na piškóty navrstvíme viac ako tretinu krému.
9.
Na krém opäť poukladáme piškóty namočené v káve. Opäť navrstvíme krém, z ktorého si necháme asi 4 -5 polievkových lyžíc v miske. Znovu položíme vrstvu piškót namočených v káve. Tie potrieme odloženým krémom.
10.
mandle lupienky 50 gramov
Povrch torty posypeme mandľovými lupienkami a uložíme ju na noc do chladničky.
11.
Na druhý deň servírujeme.
Dobrú chuť!