Tofu s grilovanou zeleninou a tahini omáčkou
recept,fotorecept,cuketa,šampiňóny,tofu biele,tahini,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 1 | strúčik | |
cuketa | 600 | gramov | |
horčica dijonská | 1 | polievková lyžica | |
korenie čierne mleté | - | ||
olej olivový | 5 | polievkových lyžíc | |
petržlenová vňať | 2 | polievkové lyžice | |
sójová omáčka | 4 | polievkové lyžice | |
tahini | 4 | polievkové lyžice | |
tofu biele | 180 | gramov | |
voda | 100 | mililitrov | |
šampiňóny | 400 | gramov |
Recept
1.
cuketa 600 gramov • šampiňóny 400 gramov • tofu biele 180 gramov
Zeleninu umyjeme. Cukety a šampiňóny nakrájame na tenšie kúsky, tofu na väčšie kúsky.
2.
olej olivový 5 polievkových lyžíc • sójová omáčka 4 polievkové lyžice
Sójovú omáčku vyšľaháme spolu s olejom, tak aby sa obe tekutiny spojili.
3.
Omáčku nalejeme na zeleninu,viackrát premiešame. Rozpálime grilovaciu panvicu.
4.
Zeleninu s tofu krátko grilujeme.
5.
tahini 4 polievkové lyžice • cesnak 1 strúčik • horčica dijonská 1 polievková lyžica • petržlenová vňať 2 polievkové lyžice • korenie čierne mleté • voda 100 mililitrov
Na tahini omáčku zmiešame tahini pastu s prelisovaným cesnakom, pridáme dijonskú horčicu a čerstvú nakrájanú petržlenovú vňať. Zmes zriedime s vodou. Okoreníme štipkou čierneho korenia.
6.
Podávame teplé preliate omáčkou buď bez prílohy alebo s ryžou.
Dobrú chuť!