Tofu jahodový zákusok
Jemná jahodová chuť, čokoládová šľahačka a tofu ktoré v zákusku chuťovo nepoznáte.
recept,fotorecept,tofu biele,jahodový kompót,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 275 | gramov | |
jahodový kompót | 410 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
puding jahodový - prášok | 37 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
stužovač šľahačky | 10 | gramov | |
tofu biele | 360 | gramov | |
tortové želé červené | 15 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
voda | 25 | mililitrov | |
čokoláda | - | ||
čokoláda na varenie 55% | - |
Recept
1.
cesto lístkové 275 gramov
Lístkové cesto roztočíme a rozprestrieme na plech (na papieri na ktorom bolo stočené) tak, aby sme vyvýšili okraje. Pokiaľ cesto kladieme na väčší plech, stranu nepokrytú cestom zabezpečíme kúskom alobalu aby nám cesto držalo tvar.
2.
tofu biele 360 gramov • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • vajce slepačie 3 kusy • puding jahodový - prášok 37 gramov
Do misky vložíme rozdrobené tofu, prilejeme mlieko, pridáme vajíčka, cukor a pudingový prášok. Ponorným mixérom dôkladne zmixujeme a vylejeme na cesto.
3.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a 40 minút pečieme. Vyberieme a necháme vychladiť.
4. Jahodové želé
jahodový kompót 410 gramov • tortové želé červené 15 gramov • voda 25 mililitrov
Jahodový kompót scedíme. Vo vode(25 ml) a sirupe z kompótu(225 ml) rozmiešame a zohrejeme želatinu podľa návodu. Želé chceme mať tuhšie preto použijeme viac tortového želé ako odporúča výrobca na obale.
5.
Jahody z kompótu (cca150 g) podrvíme a zamiešame do želatiny.
6.
Želé nalejeme na zákusok a necháme stuhnúť.
7. Čokoládová šľahačka
čokoláda na varenie 55% • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • stužovač šľahačky 10 gramov
Čokoládu rozpustíme. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom a cukrom. Vmiešame do nej 2 čajové lyžičky rozpustenej čokolády.
9.
Pokrájame na kocky a môžeme podávať.
10.
Pokiaľ chceme mať všetky kocky úhľadné, poodkrajujeme najprv okraje a až potom zákusok pokrájame.
Dobrú chuť!