Tofu cheesecake
Tradičný dezert netradične - z tofu "syra". Zaručene všetkým zachutí a tofu v ňom nikto nepozná.
recept,fotorecept,sušienky maslové,tofu biele,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | - | ||
cukor kryštálový | 25 | gramov | |
cukor trstinový | 30 | gramov | |
jedlá želatina | 12 | gramov | |
kompót čerešňový | 700 | mililitrov | |
maslo | 175 | gramov | |
med | 100 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 50 | mililitrov | |
sušienky maslové | 300 | gramov | |
tofu biele | 540 | gramov | |
škrob kukuričný | 40 | gramov |
Recept
1.
sušienky maslové 300 gramov • maslo 175 gramov • cukor trstinový 30 gramov
Sušienky najemno pomelieme v kuchynskom elektrickom sekáčiku, prípadne ich rozdrvíme kuchynským valčekom. Maslo rozpustíme a vychladené ho prilejeme k sušienkam. Pridáme trochu cukru. Ak sú sušienky priveľmi sladké cukor pridávať nemusíme, avšak cukor spraví korpusu po upečení jemne karamelovú chuť.
2.
Rukami vypracujeme cesto, ktoré bude čiastočne drobivé. Sušienkové cesto rovnomerne rozložíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie...
3.
... a poriadne ho utlačíme. Korpus vložíme na 15 minút do chladničky.
4.
tofu biele 540 gramov • citrónová šťava • med 100 gramov • mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov • škrob kukuričný 40 gramov
Do misy rozdrobíme tofu, pridáme citrónovú šťavu, med, mlieko a kukuričný škrob.
5.
Najemno vymixujeme ponorným mixérom.
6.
Korpus vyberieme z chladničky a polotekutú zmes nalejeme na cesto. Rovnomerne rozotrieme.
7.
Rúru na pečenie predhrejeme a naspodok vložíme hlboký plech naplnený vodou. Koláč umiestnime na mriežku nad plech. V tomto vodnom kúpeli dezert pečieme pri teplote 180°C 40 minút. Po upečení koláč z rúry nevyberáme. Rúru vypneme, pootvoríme a necháme pol hodinu koláč v rúre chladnúť. Potom ho vyberieme a necháme úplne vychladnúť,
8.
kompót čerešňový 700 mililitrov
Kompótovú šťavu o objeme 250 ml nalejeme do hrnčeka. Zopár čerešní z kompótu necháme v celku, ostatné odkôstkujeme a rozpolíme.
9.
Čerešne poukladáme na koláč.
10.
jedlá želatina 12 gramov • cukor kryštálový 25 gramov
Do kompótovej šťavy pridáme cukor a želatínu. Uvaríme podľa návodu na vrecúšku od želatíny.
11.
Želatínu nanesieme na čerešne a necháme stuhnúť v chladničke.
12.
Dezert ozdobíme celými čerešňami a lístočkami stévie alebo mäty,...
13.
...pokrájame a servírujeme.
Dobrú chuť!