Tilapia v parmezáne
Chutné rybacie filety obalené v korenenom strúhanom parmezáne.
recept,fotorecept,tilapia - filety,syr Parmezán,Hlavné jedlá z rýb,Bezlepkové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová kôra | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
petržlenová vňať | - | ||
soľ | - | ||
syr Parmezán | 120 | gramov | |
tilapia - filety | 1 | kilogram |
Recept
1.
tilapia - filety 1 kilogram • soľ
Čerstvé filety tilapie umyjeme, zmrazené necháme najprv rozmraziť a tiež umyjeme. Dobre osušíme. Jemne osolíme z oboch strán.
2.
syr Parmezán 120 gramov • citrónová kôra 1 čajová lyžička
Syr najemno nastrúhame a pridáme k nemu nastrúhanú kôru z nechemicky ošetreného citróna.
3.
paprika červená mletá 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Primiešame koreniny.
4.
Filety postupne natrieme z oboch strán olejom...
5.
...a obalíme ich v pripravenom syre.
6.
Poukladáme na plech vyložený alobalom a posypeme podľa chuti nasekanou petržlenovou vňaťou. Pečieme v rozohriatej rúre 10-15 minút pri teplote 200°C
Dobrú chuť!