Teľacie pečené rezne
Jemné rezne pripravené v obrátenom trojobale, zľahka predsmažené a dusením dopečené v rúre. Podávame podľa chuti: so zemiakovým šalátom, varenými zemiakmi, ryžou, či len s ľahkým zeleninovým šalátom.
recept,fotorecept,teľacie pliecko,strúhanka,vajce slepačie,múka hladká,Teľacie mäso,Bezlaktózové
Teľacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
múka hladká | - | ||
olej repkový | - | ||
soľ | - | ||
strúhanka | - | ||
teľacie pliecko | 1200 | gramov | |
vajce slepačie | 8 | kusov | |
voda | 300 | mililitrov |
Recept
2.
Pokrájame na 10 plátkov-rezňov.
3.
Rezne z oboch strán naklepeme.
4.
soľ • strúhanka • vajce slepačie 8 kusov • múka hladká
Postupne, po jednom, rezne osolíme, obalíme v strúhanke, v rozšľahanom vajíčku so soľou a v múke.
6.
...i z druhej strany. Ukladáme do hlbokého pekáča.
8.
Pečieme v rúre zakryté 30 minút, odokryjeme a 10 minút necháme dopekať.
Dobrú chuť!