Teľacia pečeň s hlivou

Veľmi chutne pripravená teľacia pečeň s hlivou. Odporúčame podávať s varenými zemiakmi, alebo ryžou.
recept,fotorecept,teľacia pečeň,hliva ustricová,Teľacie mäso,Hlavné jedlá
Teľacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 4 22 | strúčiky kcal | |
cibuľa červená | 100 40 | gramov kcal | |
hliva ustricová | 300 1014 | gramov kcal | |
horčica plnotučná | 2 13 | čajové lyžičky kcal | |
jablká | 100 61 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
múka hladká | 3 53 | čajové lyžičky kcal | |
olej slnečnicový | 6 810 | polievkových lyžíc kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
teľacia pečeň | 250 350 | gramov kcal | |
uhorka sterilizovaná kyslá | 100 12 | gramov kcal | |
voda | 400 0 | mililitrov kcal |
Recept

2.
horčica plnotučná 2 čajové lyžičky • múka hladká 2 čajové lyžičky
Posypeme múkou a premiešame s horčicou.

3.
olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Takto pripravenú pečeň krátko opečieme na oleji. Pečeň z panvice vyložíme na tanier.

4.
cibuľa červená 100 gramov • cesnak 4 strúčiky
Cibuľu očistíme a pokrájame. Cesnak ošúpeme a pokrájame na tenké plátky.

5.
olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Cibuľu a cesnak osmažíme na oleji v panvici, v ktorej sme si predpripravili pečeň.



8.
voda 400 mililitrov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Do panvice vložíme pečeň, podlejeme vodou a okoreníme. Premiešame a 30 minút dusíme pod pokrievkou.


10.
...a vmiešame ju k pečeni s hlivou.

11.
múka hladká 1 čajová lyžička • soľ
Nakoniec jemne poprášime múkou, premiešame a prevaríme. Pred podávaním podľa chuti osolíme.

Dobrú chuť!