Teľací guláš so zemiakmi
Tento výborný a hustý guláš všetkým zaručene zachutí.
recept,fotorecept,teľacie lýtko - móčing,zemiaky,Teľacie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Teľacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 | strúčiky | |
cibuľa | 800 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
masť bravčová | 50 | gramov | |
paradajkový pretlak | 150 | mililitrov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
teľacie lýtko - móčing | 800 | gramov | |
vývar hovädzí | 500 | mililitrov | |
zemiaky | 800 | gramov |
Recept
3.
Pridáme mäso, premiešame a mäso necháme zatiahnuť.
4.
korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ 1 čajová lyžička • vývar hovädzí 500 mililitrov
Osolíme, okoreníme a prilejeme vývar, alebo vodu.
5.
Premiešame a pod pokrievkou, za občasného premiešania, varíme asi 80 minút do zmäknutia (doba varenia závisí od použitého mäsa).
7.
soľ ½ čajovej lyžičky
Zemiaky pridáme k mäsu, osolíme, premiešame a 15 minút varíme do zmäknutia zemiakov. Guláš je hustý, počas varenia zemiakov častejšie premiešavame, aby sa neprichytil.
Dobrú chuť!