RECEPTY

Teľací guláš

Teľací guláš

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Jemný gulášik z teľacieho móčingu mierne sladkej chuti. Základ je mäsko aj zeleninku opiecť a potom spolu variť do mäkka. Tradične sa mäso krája na stejky a pečie aj s kosťou.

recept,fotorecept,teľacie lýtko - móčing,mrkva,zeler stopkový,Teľacie mäso,Talianska kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové

Teľacie mäso

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bujón hovädzí10gramov
cesnak1strúčik
cibuľa180gramov
korenie majorán sušený-
korenie čierne mleté-
mrkva180gramov
olej olivový6polievkových lyžíc
paradajkový pretlak100mililitrov
rozmarín-
soľ-
teľacie lýtko - móčing1kilogram
voda-
víno červené suché3decilitre
zeler stopkový180gramov

 

Recept

1. 

teľacie lýtko - móčing 1 kilogram

Móčing si orežeme, zbavíme ho tvrdých šliach a nakrájame na väčšie kocky.

Móčing si orežeme, zbavíme ho tvrdých šliach...

2. 

olej olivový 4 polievkové lyžice

V hrnci rozpálime olej a mäso na ňom opečieme zo zlatova za občasného miešania.

V hrnci rozpálime olej a mäso na ňom opečieme...

3. 

korenie majorán sušený  rozmarín  cesnak 1 strúčik

Vetvičku majoránky a rozmarínu nakrájame na drobno spolu s jedným strúčikom cesnaku. Pridáme k mäsu a premiešame.

Vetvičku majoránky a rozmarínu nakrájame na...

4. 

víno červené suché 3 decilitre  voda  bujón hovädzí 10 gramov

Mäso podlejeme červeným vínom a necháme vyvariť alkohol. Priebežne podlievame vývarom a varíme prikryté na strednom ohni.

Mäso podlejeme červeným vínom a necháme...

5. 

cibuľa 180 gramov  mrkva 180 gramov  zeler stopkový 180 gramov

Cibuľu, mrkvu a zeler si nakrájame na drobno.

Cibuľu, mrkvu a zeler si nakrájame na drobno....

6. 

olej olivový 2 polievkové lyžice

Nakrájanú zeleninu dáme smažiť na rozpálený olej.

Nakrájanú zeleninu dáme smažiť na rozpálený...

7. 

Zmažíme na miernom ohni približne 15 minút.

Zmažíme na miernom ohni približne 15 minút....

8. 

soľ  korenie čierne mleté  paradajkový pretlak 100 mililitrov

Mäkkú zeleninu pridáme k mäsu. Osolíme a okoreníme. Varíme kým nie je mäso mäkké. 5 minút pred koncom primiešame rajčinový pretlak.

Mäkkú zeleninu pridáme k mäsu. Osolíme a...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť