Teľací guláš
Jemný gulášik z teľacieho móčingu mierne sladkej chuti. Základ je mäsko aj zeleninku opiecť a potom spolu variť do mäkka. Tradične sa mäso krája na stejky a pečie aj s kosťou.
recept,fotorecept,teľacie lýtko - móčing,mrkva,zeler stopkový,Teľacie mäso,Talianska kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové
Teľacie mäso
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bujón hovädzí | 10 | gramov | |
cesnak | 1 | strúčik | |
cibuľa | 180 | gramov | |
korenie majorán sušený | - | ||
korenie čierne mleté | - | ||
mrkva | 180 | gramov | |
olej olivový | 6 | polievkových lyžíc | |
paradajkový pretlak | 100 | mililitrov | |
rozmarín | - | ||
soľ | - | ||
teľacie lýtko - móčing | 1 | kilogram | |
voda | - | ||
víno červené suché | 3 | decilitre | |
zeler stopkový | 180 | gramov |
Recept
1.
teľacie lýtko - móčing 1 kilogram
Móčing si orežeme, zbavíme ho tvrdých šliach a nakrájame na väčšie kocky.
2.
olej olivový 4 polievkové lyžice
V hrnci rozpálime olej a mäso na ňom opečieme zo zlatova za občasného miešania.
3.
korenie majorán sušený • rozmarín • cesnak 1 strúčik
Vetvičku majoránky a rozmarínu nakrájame na drobno spolu s jedným strúčikom cesnaku. Pridáme k mäsu a premiešame.
4.
víno červené suché 3 decilitre • voda • bujón hovädzí 10 gramov
Mäso podlejeme červeným vínom a necháme vyvariť alkohol. Priebežne podlievame vývarom a varíme prikryté na strednom ohni.
5.
cibuľa 180 gramov • mrkva 180 gramov • zeler stopkový 180 gramov
Cibuľu, mrkvu a zeler si nakrájame na drobno.
7.
Zmažíme na miernom ohni približne 15 minút.
8.
soľ • korenie čierne mleté • paradajkový pretlak 100 mililitrov
Mäkkú zeleninu pridáme k mäsu. Osolíme a okoreníme. Varíme kým nie je mäso mäkké. 5 minút pred koncom primiešame rajčinový pretlak.
Dobrú chuť!