Tekvicový prívarok s kôprom

Klasický letný prívarok. Podávame s varenými zemiakmi, fašírkami, alebo s volským okom.
recept,fotorecept,tekvica obyčajná,smotana sladká na varenie,kôpor,Prívarky a omáčky
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
Fašírky recept | 0 ?? | kcal | |
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
kôpor | 2 12 | polievkové lyžice kcal | |
múka hladká | 40 139 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 20 180 | mililitrov kcal | |
smotana sladká na varenie | 500 800 | mililitrov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
tekvica obyčajná | 1.5 390 | kilogramu kcal | |
voda | 50 0 | mililitrov kcal |
Recept

2.
... prekrojíme pozdĺžne na polovicu a lyžicou vyberieme jadierka.

3.
Potom ju postrúhame.

4.
cibuľa 100 gramov • olej slnečnicový 20 mililitrov
Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji.

5.
voda 50 mililitrov • soľ ½ čajovej lyžičky
K cibuli pridáme tekvicu, osolíme, podlejeme trochou vody a za občasného miešania 15 minút dusíme.

6.
smotana sladká na varenie 500 mililitrov • múka hladká 40 gramov
V smotane rozmiešame múku a prívarok zahustíme.

7.
kôpor 2 polievkové lyžice
Nakoniec vmiešame čerstvý nasekaný kôpor, premiešame a podľa chuti dosolíme.

Dobrú chuť!