RECEPTY

Tekvicový prívarok s hovädzími rezňami

Tekvicový prívarok s hovädzími rezňami

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Obľúbený prívarok z letnej tekvice a nových zemiakov, pripravený s kyslou smotanou a podávaný s chutnými hovädzími rezňami pečenými v rúre. Ak varíte pre štyroch, varte z polovice ?!

recept,fotorecept,hovädzie predné,tekvica obyčajná,Prívarky a omáčky

Prívarky a omáčky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

1

21

čajová lyžička

kcal

hovädzie predné

1

1800

kilogram

kcal

kôpor

0

??

kcal

maslo

50

367

gramov

kcal

mlieko plnotučné 3,5%

400

256

mililitrov

kcal

mlieko plnotučné 3,5%

6

58

polievkových lyžíc

kcal

múka hladká

0

??

kcal

múka hladká

3

157

polievkové lyžice

kcal

ocot

2

13

polievkové lyžice

kcal

olej repkový

0

??

kcal

olej slnečnicový

2

270

polievkové lyžice

kcal

smotana kyslá (14-18% tuku)

400

640

gramov

kcal

soľ

1.5

0

čajovej lyžičky

kcal

strúhanka

0

??

kcal

tekvica obyčajná

1500

390

gramov

kcal

vajce slepačie

3

264

kusy

kcal

voda

650

0

mililitrov

kcal

zemiaky nové

500

315

gramov

kcal

 

Recept

1. 

hovädzie predné 1 kilogram

Mäso umyjeme, nakrájame na menšie rezne, vyklepeme a osolíme

Mäso umyjeme, nakrájame na menšie rezne,...

2. 

vajce slepačie 3 kusy  mlieko plnotučné 3,5% 6 polievkových lyžíc  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  soľ ½ čajovej lyžičky  múka hladká  strúhanka

Vajcia rozšľaháme s mliekom, olejom a soľou. Rezne postupne obaľujeme: v strúhanke, vo vaječnej zmesi a v múke.

Vajcia rozšľaháme s mliekom, olejom a soľou....

3. 

olej repkový

Z oboch strán ich krátko osmažíme v horúcom oleji.

Z oboch strán ich krátko osmažíme v horúcom...

4. 

voda 150 mililitrov

Poukladáme ich do hlbšieho pekáča a podlejeme vodou.

Poukladáme ich do hlbšieho pekáča a podlejeme...

5. 

Pekáč dobre uzavrieme, aby sa z neho voda moc neodparovala a v rúre pri 200°C pomaly pečieme do mäkka (asi 1,5 hodiny).

Pekáč dobre uzavrieme, aby sa z neho voda moc...

6. 

zemiaky nové 500 gramov  voda 500 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička

Po hodine pečenia mäsa začneme pripravovať prívarok. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Vložíme do hlbšieho hrnca, prilejeme vodu, osolíme a varíme asi 15 minút.

Po hodine pečenia mäsa začneme pripravovať...

7. 

tekvica obyčajná 1500 gramov

Tekvicu ošúpeme, prekrojíme na polovicu a vyberieme jadierka.

Tekvicu ošúpeme, prekrojíme na polovicu a...

8. 

Nastrúhame.

Nastrúhame....

9. 

kôpor

Pridáme k takmer uvareným zemiakom spolu s nasekaným kôprom podľa chuti. 5 minút povaríme.

Pridáme k takmer uvareným zemiakom spolu s...

10. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 400 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 400 mililitrov  múka hladká 3 polievkové lyžice

Kyslú smotanu a múku dobre rozmiešame s mliekom.

Kyslú smotanu a múku dobre rozmiešame s...

11. 

cukor kryštálový 1 čajová lyžička  ocot 2 polievkové lyžice  maslo 50 gramov

Zátrepku prilejeme do prívarku, prevaríme, prisladíme a podľa chuti pridáme prevarený ocot. Nakoniec vmiešame maslo.

Zátrepku prilejeme do prívarku, prevaríme,...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť