Tekvicový prívarok s duseným hovädzím mäsom

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím je veľmi obľúbený. Pripravili sme pre vás tento klasický recept z chutnej mladej tekvice, ktorú sme strúhali aj s jej jadierkami a z nových ľahko olúpaných zemiakov, aby sme v zemiakoch zachovali čo najviac vitamínov.
recept,fotorecept,hovädzie pliecko,zemiaky nové,tekvica obyčajná,Hovädzie mäso,Prívarky a omáčky,Sezónne recepty
Hovädzie mäso
Kategórie
Hovädzie mäso › Prívarky a omáčky › Sezónne recepty › Sezóna - Tekvice › Sezóna - Nové zemiaky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 130 58 | gramov kcal | |
hovädzie pliecko | 500 775 | gramov kcal | |
korenie rasca mletá | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
kôpor | 0 ?? | kcal | |
maslo | 40 294 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 50 32 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 20 70 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 4 540 | polievkové lyžice kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
smotana kyslá (10% tuku) | 200 236 | gramov kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
tekvica obyčajná | 900 234 | gramov kcal | |
voda | 600 0 | mililitrov kcal | |
zemiaky nové | 400 252 | gramov kcal |
Recept
1.
cibuľa 80 gramov • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.


3.
soľ ½ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ¼ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička
Mäso pridáme k cibuli a necháme zatiahnuť. Osolíme, pridáme rascu a papriku.


5.
...a pod pokrievkou, za občasného premiešania, pomaly dusíme 1,5 hodiny.


7.
Pokrájame na malé kocky.

8.
cibuľa 50 gramov • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.

9.
voda 250 mililitrov • soľ ½ čajovej lyžičky
K cibuli pridáme zemiaky, prilejeme vodu, osolíme a varíme 10 minút.


11.
...a nahrubo postrúhame.

12.
soľ ½ čajovej lyžičky
Tekvicu zmiešame so zemiakmi, osolíme a pod pokrievkou dusíme 10 minút. Občas premiešame.

13.
smotana kyslá (10% tuku) 200 gramov • mlieko plnotučné 3,5% 50 mililitrov • múka hladká 20 gramov
Smotanu zmiešame s mliekom a múkou.

14.
Zátrepku vmiešame do prívarku a prevaríme.



Dobrú chuť!