Tekvicový koláč
Tradičný jesenný koláč z krehkého maslového cesta a tekvice.
recept,fotorecept,tekvica hokkaido,Koláče,
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová kôra | 1 | čajová lyžička | |
cukor kryštálový | 50 | gramov | |
korenie klinčeky mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 100 | gramov | |
mlieko sladené zahustené (kondenzované) | 400 | mililitrov | |
muškátový oriešok mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
múka hladká | 250 | gramov | |
soľ | 1 | štipka | |
tekvica hokkaido | 600 | gramov | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
zázvor mletý | ½ | čajovej lyžičky | |
škorica mletá | 1 | čajová lyžička |
Recept
1.
maslo 100 gramov • cukor kryštálový 50 gramov • vajce slepačie 2 kusy • soľ 1 štipka • múka hladká 250 gramov
Z uvedených ingrediencií vymiešame cesto "pâte à foncer". Začneme vymiešaním zmäknutého masla a cukru. Primiešame vajce a soľ. Postupne pridávame preosiatu múku. Hotové cesto odložíme najmenej na pol hodiny do chladničky.
2.
tekvica hokkaido 600 gramov
Tekvicu ošúpeme, zbavíme stredovej časti s jadierkami a nakrájame na menšie kusy. Pečieme 30 min. pri 200°C.
3.
Kúsky upečenej tekvice rozmixujeme ponorným mixérom na kašu.
4.
mlieko sladené zahustené (kondenzované) 400 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy
Primixujeme sladené mlieko a vajcia.
5.
škorica mletá 1 čajová lyžička • korenie klinčeky mleté ½ čajovej lyžičky • zázvor mletý ½ čajovej lyžičky • muškátový oriešok mletý ¼ čajovej lyžičky • citrónová kôra 1 čajová lyžička
Primiešame korenie a citrónovú kôru.
6.
Cesto rozvaľkáme a vtlačíme do formy.
7.
Na cesto vylejeme pripravenú plnku.
8.
Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!