Tekvicový cheesecake
Chutný jesenný koláčik.
recept,fotorecept,sušienky maslové,tekvica hokkaido,mascarpone,Zákusky,Sezónne recepty
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor trstinový | 150 | gramov | |
korenie klinčeky mleté | 1 | čajová lyžička | |
mascarpone | 500 | gramov | |
maslo | 150 | gramov | |
muškátový oriešok mletý | ½ | čajovej lyžičky | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 | mililitrov | |
soľ | - | ||
stužovač šľahačky | 20 | gramov | |
sušienky maslové | 200 | gramov | |
tekvica hokkaido | 500 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
zázvor mletý | 1 | čajová lyžička | |
škorica mletá | 2 | čajové lyžičky |
Recept
1. Príprava korpusu
sušienky maslové 200 gramov • maslo 150 gramov
Sušienky rozdrvíme. Do sušienkovej drte pridáme maslo a vypracujeme cesto.
2.
Cesto natlačíme do formy na pečenie s priemerom 28 cm. Odložíme do chladu.
3. Príprava plnky
tekvica hokkaido 500 gramov
Tekvicu očistíme, nakrájame na menšie kúsky a nad parou uvaríme do mäkka.
4.
mascarpone 500 gramov • cukor trstinový 100 gramov • škorica mletá 2 čajové lyžičky • korenie klinčeky mleté 1 čajová lyžička • zázvor mletý 1 čajová lyžička • muškátový oriešok mletý ½ čajovej lyžičky • soľ • vajce slepačie 3 kusy
V mise zmiešame mascarpone s cukrom. Pridáme škoricu, mleté klinčeky, mletý zázvor, muškátový oriešok a štipku soli. Pridáme pyré z uvarenej tekvice a vajcia. Všetko spolu premiešame.
5.
Plnku vylejeme na korpus. Pečieme na170-180°C cca 1 hod.
6.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • cukor trstinový 50 gramov • stužovač šľahačky 20 gramov
Smotany na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačmi, pridáme cukor. Hustú šľahačku natrieme na vychladený cheesecake.
Dobrú chuť!