Tekvicové vafle
Jemné tekvicové vafle s vôňou škorice a kardamónu.
recept,fotorecept,tekvica maslová,Sladké raňajky,
Sladké raňajky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor trstinový | 20 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ | ||
korenie kardamón mletý | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka hladká | 350 | ||
olej slnečnicový | 4 | polievkové lyžice | |
tekvica maslová | 400 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | ||
škorica mletá | ½ | čajovej lyžičky |
Recept
1.
tekvica maslová 400 gramov
Tekvicu (môže byť aj tekvica hokaido) ošúpeme, pokrájame a 10 minút podusíme v hrnci.
2.
mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • vajce slepačie 3 KS • olej slnečnicový 4 polievkové lyžice
Mäkkú tekvicu vložíme do mixéra, pridáme studené mlieko a premixujeme. Potom pridáme vajíčka, olej...
3.
cukor trstinový 20 gramov • škorica mletá ½ čajovej lyžičky • korenie kardamón mletý ½ čajovej lyžičky
...cukor a koreniny. Opäť premixujeme.
4.
múka hladká 350 G • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čl
Tekutý základ preložíme do hlbšej nádoby, pridáme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a vymiešame hladké, jemne husté cestíčko.
5.
Rozohrejeme vaflovač a cesto (asi 80 g na jednu vaflu), vkladáme a rozotierame do foriem.
6.
Vaflovač uzatvoríme a 5 minút vafle pečieme. Podávame ľahko pocukrované.
Dobrú chuť!