Tekvicové vafle

Jemné tekvicové vafle s vôňou škorice a kardamónu.
recept,fotorecept,tekvica maslová,Sladké raňajky,
Sladké raňajky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor trstinový | 20 80 | gramov kcal | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ 0 | kcal | |
korenie kardamón mletý | ½ 10 | čajovej lyžičky kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 144 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 350 1215 | kcal | |
olej slnečnicový | 4 540 | polievkové lyžice kcal | |
tekvica maslová | 400 160 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kcal | |
škorica mletá | ½ 7 | čajovej lyžičky kcal |
Recept
1.
tekvica maslová 400 gramov
Tekvicu (môže byť aj tekvica hokaido) ošúpeme, pokrájame a 10 minút podusíme v hrnci.

2.
mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • vajce slepačie 3 KS • olej slnečnicový 4 polievkové lyžice
Mäkkú tekvicu vložíme do mixéra, pridáme studené mlieko a premixujeme. Potom pridáme vajíčka, olej...

3.
cukor trstinový 20 gramov • škorica mletá ½ čajovej lyžičky • korenie kardamón mletý ½ čajovej lyžičky
...cukor a koreniny. Opäť premixujeme.

4.
múka hladká 350 G • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čl
Tekutý základ preložíme do hlbšej nádoby, pridáme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a vymiešame hladké, jemne husté cestíčko.

5.
Rozohrejeme vaflovač a cesto (asi 80 g na jednu vaflu), vkladáme a rozotierame do foriem.

6.
Vaflovač uzatvoríme a 5 minút vafle pečieme. Podávame ľahko pocukrované.

Dobrú chuť!