Tekvicové gnocchi s pestom
Tento recept nepatrí k jednoduchým a málo pracným, ale pri prvom súste každý pochopí že to jednoducho stojí za ten chuťový zážitok.
recept,fotorecept,tekvica hokkaido,zemiaky,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
múka polohrubá | 250 | gramov | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 100 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
tekvica hokkaido | 600 | gramov | |
vaječný žĺtok | 1 | kus | |
voda | - | ||
zemiaky | 400 | gramov |
Recept
1. Uvaríme tekvicu
tekvica hokkaido 600 gramov
Tekvicovú dužinu na pare uvaríme do mäkka. Uvarenú ju v miske rozmixujeme.
2.
zemiaky 400 gramov • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky ošúpeme a uvaríme ich do mäkka. Uvarené zemiaky rozmixujeme a pridáme k tekvici. Osolíme.
3.
múka polohrubá 250 gramov • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 100 gramov • vaječný žĺtok 1 kus
Do zemiakovo tekvicovej zmesi pridáme múku, krupicu a žĺtok. Všetko spolu premiešame.
4.
Z cesta vytvoríme tenšie valčeky, ktoré nakrájame do tvaru nokov.
5.
Gnocchi varíme v osolenej vriacej vode až kým nevyplávajú na povrch, cca 7 minút.
Dobrú chuť!