Tekvicové fašírky s mäsom
Chutné zeleninovo-mäsové fašírky.
recept,fotorecept,tekvica maslová,cibuľa,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 570 | gramov | |
cibuľa | 350 | gramov | |
korenie kurkuma | 1 | polievková lyžica | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
múka hladká | 100 | gramov | |
olej slnečnicový | 150 | mililitrov | |
petržlenová vňať | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
strúhanka | 100 | gramov | |
tekvica maslová | 450 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
1. Tekvicu postrúhame
tekvica maslová 450 gramov
Tekvicu ošúpeme, vydlabeme jadierka, dužinu nastrúhame nahrubo.
3. Primiešame mleté mäso
bravčové mleté mäso 570 gramov • petržlenová vňať 2 polievkové lyžice • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie kurkuma 1 polievková lyžica
Do zmesi primiešame mleté mäso, nasekanú petržlenovú vňať, okoreníme a osolíme.
4.
múka hladká 100 gramov • strúhanka 100 gramov • vajce slepačie 3 kusy
Zapracujeme múku, strúhanku a vajcia. Všetko spolu poriadne premiešame.
5. Vysmážame
olej slnečnicový 150 mililitrov
Na panvici smažíme fašírky 5 minút pod pokrievkou, obrátime a 5 minút smažíme bez pokrievky.
6. Servírujeme
Podávame teplé so zemiakovým alebo zelerovým pyré.
Dobrú chuť!