Tekvicová polievka so smotanou
Jednoduchá polievka z mrkvy a tekvice hokkaido s kôprom a smotanou. Ideálna počas jesennej tekvicovej sezóny.
recept,fotorecept,mrkva,tekvica hokkaido,smotana kyslá (14-18% tuku),Zeleninové polievky,,Bezlepkové
Zeleninové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 1 | kus | |
bujón hovädzí | 10 | gramov | |
cibuľa | 100 | gramov | |
korenie čierne mleté | - | ||
kôpor | - | ||
mrkva | 300 | gramov | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 200 | mililitrov | |
soľ | - | ||
tekvica hokkaido | 300 | gramov |
Recept
1.
olej olivový 2 polievkové lyžice • cibuľa 100 gramov • bobkový list 1 kus
Cibuľku speníme do sklovita s bobkovým listom na olivovom oleji.
2.
mrkva 300 gramov • bujón hovädzí 10 gramov
Nastrúhame mrkvu a pridáme do hrnca. Chvíľu osmažíme a následne zalejeme vodou. Pridáme bujón, alebo hovädzí vývar miesto vody.
3.
tekvica hokkaido 300 gramov • kôpor • korenie čierne mleté • soľ
Kým sa mrkva varí, nastrúhame tekvicu a pridáme do hrnca. Ochutíme kôprom, soľou a korením. Varíme ďalších 15 min.
4.
smotana kyslá (14-18% tuku) 200 mililitrov
Vyberieme bobkový list a obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom spolu s pridanou kyslou smotanou. Privedieme k varu (cca 5 min.) a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!