Syrový chlieb vo vajíčku s cesnakom

Chlieb vo vajíčku je už akýmsi tradičným raňajkovým, ale často aj večerným jedlom. Vyskúšajte recept na tento chlieb so syrovou perinkou.
recept,fotorecept,syr Gouda,vajce slepačie,cesnak,Vajíčkové raňajky
Vajíčkové raňajky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 11 | strúčiky kcal | |
chlieb | 4 ?? | kusy kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 3 29 | polievkové lyžice kcal | |
olej repkový | 0 ?? | kcal | |
soľ | ¼ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
syr Gouda | 50 178 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
vajce slepačie 2 kusy • soľ ¼ čajovej lyžičky • cesnak 2 strúčiky
Cesnak očistíme, najemno postrúhame a spolu so soľou pridáme k vajíčkam. Vymiešame.



4.
chlieb 4 kusy
Do syrovo-vaječnej zmesi namočíme chlieb a obrátime ho. Pomocou vidličky navrstvíme na chlieb pomernú časť syra.


6.
...obrátime a osmažíme zo syrovej strany.

7.
Papierovou utierkou zľahka odsajeme prebytočný olej a teplé chlebíky podávame. Chutné sú s kečupom.

Dobrú chuť!