RECEPTY

Syrové Soufflé

Syrové Soufflé

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Návod na prípravu jednoduchéj francúzskej chuťovky, ktoréj základ tvorí hustá biela omáčka, sneh z vaječných bielkov a aromatický syr, napr. cheddar.

recept,fotorecept,syr Cheddar,Slané chuťovky

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

horčica plnotučná1čajová lyžička
korenie čierne mleté-
maslo40gramov
mlieko plnotučné 3,5%1.5decilitra
múka hladká1polievková lyžica
strúhanka1polievková lyžica
syr Cheddar60gramov
vaječný bielok2kusy
vaječný žĺtok2kusy

 

Recept

1. 

maslo 30 gramov  múka hladká 1 polievková lyžica

Na miernom ohreve vmiešame múku do roztopeného masla.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 1.5 decilitra  horčica plnotučná 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté

Postupne po troške primiešavame teplé mlieko a varíme hustú bielu omáčku. Primiešame horčicu a štipku korenia.

Postupne po troške primiešavame teplé mlieko a...

3. 

maslo 10 gramov  strúhanka 1 polievková lyžica

Malé zapekacie misky (ramekin) vymastíme maslom a vysypeme cukrom.

Malé zapekacie misky (ramekin) vymastíme maslom...

4. 

vaječný žĺtok 2 kusy  syr Cheddar 60 gramov

K vlažnej omáčke primiešame vaječné žĺtka a najemno strúhaný syr.

K vlažnej omáčke primiešame vaječné žĺtka...

5. 

vaječný bielok 2 kusy

Z vaječný bielkov vyšľaháme hustý sneh.

6. 

Sneh jemne vmiešame do cesta.

Sneh jemne vmiešame do cesta....

7. 

Cesto rovnomerne nadávkujeme do štyroch misiek. Ak by ste použili menšie šálky, naplnte ich len do 2-3 cm odo dna.

Cesto rovnomerne nadávkujeme do štyroch misiek....

8. 

Pečieme 18 min. pri teplote 200°C.

9. 

Servírujeme ešte teplé, kým je soufflé vystúpené nad formou.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť