Syrové Soufflé
Návod na prípravu jednoduchéj francúzskej chuťovky, ktoréj základ tvorí hustá biela omáčka, sneh z vaječných bielkov a aromatický syr, napr. cheddar.
recept,fotorecept,syr Cheddar,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategórie
Slané chuťovky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
horčica plnotučná | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | - | ||
maslo | 40 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 1.5 | decilitra | |
múka hladká | 1 | polievková lyžica | |
strúhanka | 1 | polievková lyžica | |
syr Cheddar | 60 | gramov | |
vaječný bielok | 2 | kusy | |
vaječný žĺtok | 2 | kusy |
Recept
1.
maslo 30 gramov • múka hladká 1 polievková lyžica
Na miernom ohreve vmiešame múku do roztopeného masla.
2.
mlieko plnotučné 3,5% 1.5 decilitra • horčica plnotučná 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté
Postupne po troške primiešavame teplé mlieko a varíme hustú bielu omáčku. Primiešame horčicu a štipku korenia.
3.
maslo 10 gramov • strúhanka 1 polievková lyžica
Malé zapekacie misky (ramekin) vymastíme maslom a vysypeme cukrom.
4.
vaječný žĺtok 2 kusy • syr Cheddar 60 gramov
K vlažnej omáčke primiešame vaječné žĺtka a najemno strúhaný syr.
6.
Sneh jemne vmiešame do cesta.
7.
Cesto rovnomerne nadávkujeme do štyroch misiek. Ak by ste použili menšie šálky, naplnte ich len do 2-3 cm odo dna.
8.
Pečieme 18 min. pri teplote 200°C.
9.
Servírujeme ešte teplé, kým je soufflé vystúpené nad formou.
Dobrú chuť!