Syrová cesnačka
Polievka na čas "chrípkový". Podávame s opečeným pokrájaným pečivom.
recept,fotorecept,cesnak,syr Eidam,Zeleninové polievky
Zeleninové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 25 | gramov | |
cibuľa | 60 | gramov | |
masť bravčová | 20 | gramov | |
rožok biely | 2 | kusy | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ zeleninová Natur | 2 | čajové lyžičky | |
syr Eidam | 200 | gramov | |
voda | 1.5 | litra | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
1.
cibuľa 60 gramov • masť bravčová 20 gramov • cesnak 25 gramov
Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame a osmažíme na masti. Pridáme pretlačený cesnak.
2.
zemiaky 500 gramov • soľ zeleninová Natur 2 čajové lyžičky • soľ ½ čajovej lyžičky
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Pridáme ich k cibuli s cesnakom, posypeme zeleninovou soľou (Vegeta) a soľou. Premiešame.
Dobrú chuť!