Surimi - rybacie karbonátky
Mimoriadne chutné fašírky z krabých tyčiniek a pangasiusa.
recept,fotorecept,krabie tyčinky,pangasius mrazený,mrkva,Hlavné jedlá z rýb
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 | gramov | |
horčica plnotučná | 1 | polievková lyžica | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
krabie tyčinky | 500 | gramov | |
mrkva | 100 | gramov | |
olej slnečnicový | 50 | mililitrov | |
pangasius mrazený | 400 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
vločky ovsené | 100 | gramov |
Recept
1.
krabie tyčinky 500 gramov
Krabie tyčinky necháme rozmraziť a na drobno ich nakrájame. Vložíme ich do hlbšej misy.
2.
pangasius mrazený 400 gramov
Pangasiusa necháme rozmraziť a nadrobno nakrájaného pridáme k surimi tyčinkám.
3.
cibuľa 100 gramov • mrkva 100 gramov • vajce slepačie 2 kusy • soľ 2 čajové lyžičky • horčica plnotučná 1 polievková lyžica • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • vločky ovsené 100 gramov
Cibuľu očistíme a nakrájame. Mrkvu očistíme a na hrubo postrúhame. Zeleninu pridáme k rybaciemu základu a spolu s vajíčkami, soľou, horčicou, korením a ovsenými vločkami dobre zamiešame.
4.
Zmes necháme chvíľu postáť a vytvoríme z nej primerane veľké gulôčky.
5.
olej slnečnicový 50 mililitrov
Gulôčky jemne rukami sploštíme a vyprážame ich v zakrytej panvici na troche oleja 15 minút.
6.
Karbonátky obrátime a v odokrytej panvici vysmažíme z druhej strany približne 10 - 15 minút.
Dobrú chuť!