Šunka s chrenom v huspenine
Predjedlo vhodné počas hostín v zimných mesiacoch.
recept,fotorecept,bravčové koleno,bravčové paprčky,chren sterilizovaný,šunka bravčová,Slané chuťovky,Bezlepkové
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové koleno | 1 | kus | |
bravčové paprčky | 2 | kusy | |
chren sterilizovaný | 2 | čajové lyžičky | |
olivy s papričkou | - | ||
syr tavený | 60 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | 2 | litre | |
šunka bravčová | 100 | gramov |
Recept
1. Príprava huspeninového vývaru
bravčové koleno 1 kus • bravčové paprčky 2 kusy • voda 2 litre
Bravčové koleno a bravčové paprčky varíme 2 hodiny v mierne osolenej vode.
2. Príprava chrenovej plnky
syr tavený 60 gramov • chren sterilizovaný 2 čajové lyžičky
Syr vymiešame s chrenom.
3. Plnenie šunky a príprava vajec
šunka bravčová 100 gramov • vajce slepačie 2 kusy
Šesť plátkov šunky plníme pripravenou plnkou a zvinieme do roládky. Vajcia uvaríme natvrdo a po vychladnutí ich nakrájame na kolieska.
4. Uloženie ingrediencií do misiek
Na dno plytkých sklených misiek uložíme rolku plnenej šunky, pridáme 2 kolieska vajca a olivy.
5.
Do misiek nalejeme primerané množstvo vývaru a v chlade necháme 12 hodín stuhnúť.
6. Podávame
Každú misku tesne pred podávaním opatrne vyklopíme na tanier. Servírujeme s chlebom.
Dobrú chuť!