Šúľance s orechmi
Recept na prípravu šúľancov zo zemiakového cesta, opekaných na masle a posypaných orechmi s cukrom.
recept,fotorecept,zemiaky,orechy vlašské mleté,Sladké jedlá
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 30 | gramov | |
maslo | 40 | gramov | |
múka polohrubá | 20 | gramov | |
orechy vlašské mleté | 80 | gramov | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 160 | gramov | |
soľ | 1 | štipka | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
zemiaky | 400 | gramov |
Recept
2.
Zemiaky rozpučíme, alebo nastrúhame na jemno.
3.
vajce slepačie 1 kus • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 160 gramov • soľ 1 štipka
Pridáme jedno vajíčko, krupicu a štipku soli. Vymiesime cesto.
4.
múka polohrubá 20 gramov
Cesto si na polmúčenej doske rozdelíme na 6 častí. Z každej časti vyvaľkáme roztiahnutými prstami šuľček cesta, ktorý nakrájame príborovým nožíkom na kratšie časti.
5.
Šúlance odkladáme postupne bokom primerane pomúčené, aby sa navzájom nezlepili.
6.
Šúľance vložíme do vriacej vody. Po chvíli uvarené vyplávajú na povrch. Necháme ich na miernom vare ešte 4 minúty po vyplávaní.
7.
Odoberáme ich dierovanou naberačkou, alebo sitkom.
9.
orechy vlašské mleté 80 gramov • cukor práškový 30 gramov
Servírujeme posypané zmesou mletých orechov a cukru.
Dobrú chuť!