Šuhajdy
Tradičné vianočné sladkosti.
recept,fotorecept,káva čierna,orechy vlašské mleté,rum tmavý,Zákusky,Vianočné recepty,Nepečené,Bezlepkové
Zákusky
Kategórie
Zákusky › Vianočné recepty › Nepečené › Bezlepkové › Vianočné zákusky › Nepečené zákusky › Vianočné nepečené dezerty ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 200 | gramov | |
cukor práškový | 180 | gramov | |
hrozienka | - | ||
kakao - prášok | 80 | gramov | |
káva čierna | 0.05 | litra | |
maslo | 250 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 0.05 | litra | |
orechy vlašské mleté | 100 | gramov | |
rum tmavý | 0.05 | litra |
Recept
1. Príprava čokoládovéj hmoty
maslo 200 gramov • cukor práškový 180 gramov • kakao - prášok 80 gramov
Rozpustíme tuk, práškový cukor a kakaový prášok nad parou, na slabom ohni, aby nezovrel.
2. Príprava orechovej plnky
cukor kryštálový 200 gramov • káva čierna 0.05 litra • mlieko polotučné 1,5% 0.05 litra • orechy vlašské mleté 100 gramov • maslo 50 gramov • rum tmavý 0.05 litra • hrozienka
Cukor, čiernu kávu a mlieko varíme tri minúty, pridáme orechy, chvíľu povaríme a nakoniec pridáme maslo, rum a hrozienka.
3.
Do papierových košíčkov vlejeme na dno čokoládovú hmotu.
4.
Do stredu dáme orechovú plnku a zalejeme zvyškom čokoládovej hmoty.
5.
Po dokončení necháme šuhajdy vychladnúť.
Dobrú chuť!